L’art d’escoltar

Formador: Fernando Palacios
Data: Dissabte 29 de novembre de 2014
horari: De 9.30h a 13.30h i de 15h a 19h
Lloc: Escola de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat
Duració: 8 hores
Preu: 45€ socis i alumnes ESMUC / 80€ no socis.
Places: 30

Per inscriure’t clica aquí 

Descripció del curs
Saber escoltar és un art, un acte de creació, és el treball invers al del compositor: tornar a composar, però al revés. Si col•laborem en aquest acabat de l’obra musical, que és escoltar-la, aconseguirem el premi final: la recreació i apropiació de la bellesa.
Jocs, cançons, contes, ritmes, projeccions, pel•lícules, dibuixos i improvisacions que ens permetran analitzar i gaudir les obres dels grans compositors: Verdi, Wagner, Rossini, Chaikovsky, Mozart, Donizetti i molts altres.
Escoltarem música, l’analitzarem, l’observarem amb lupa i respondrem a molts “perquès”. Un laboratori per despertar l’oïda i posar-la a treballar de manera divertida.

El formador: Fernando Palacios
El 1993 va posar en marxa el Departament Educatiu de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària. Aquesta iniciativa pionera es va estendre poc a poc per tota Espanya i Llatinoamèrica, amb especial incidència a Navarra (Música en Acción) i en la publicació de col·leccions de contes musicals La mota de polvo i Paisajes musicales a Agruparte.
Pedagog musical; creador de grups musicals; director i presentador de programes de radio i televisió (Música sobre la marcha, Tira de música, Sonido y oído, El oído atento); compositor d’obres de concert, ballets i òperes; escriptor de llibres de recursos y professor a Universitats, ha dirigit Radio Clàssica (RNE) entre els anys 2008-10.
Treballa en projectes educatius del Teatre Real, CNDM, Comunitat de Madrid y Fundació Juan March i imparteix el curso permanent El arte de escuchar a l’Escuela de Música Arcos  (Madrid) i a Música, Arte y proceso (Vitòria).
Categories: Cursos, Cursos 2014