Som equip

Creiem que l'empoderament individual comporta l'empoderament social

Fil a l’agulla està integrada per deu sòcies i diverses col·laboradores que compartim un repte: aconseguir una democràcia profunda tant dins l’organització com en les intervencions que portem a terme, i assajar diàriament la manera de fer compatibles les necessitats individuals i les col·lectives. Apostem per la cura i l’atenció de les relacions entre les persones de tot l’equip perquè creiem que és una peça clau per a la sostenibilitat cooperativa.

 

Les fotografies de l’equip van ser fetes per Inòpia.

Sòcies que fem funcionar el teler

Anna Espadalé

M’emociona formar part dels processos de transformació que contribueixen a que gaudim més la vida i creem relacions més lliures, autèntiques i satisfactòries. 

Educadora, psicòloga, formadora i facilitadora. M’agrada acompanyar les persones i les organitzacions a conèixer-se més, apreciar la seva diversitat interna i poder connectar amb el seu poder i el seu sentit per poder-ho aportar al món. Coordino l’àrea d’acompanyament a les persones i les relacions. M’agrada aquest rol perquè em permet contribuir a difondre i desestigmatitzar el treball personal a la nostra societat i, al mateix temps, és una oportunitat per experimentar directament la gestió d’equips i anar desenvolupant el meu propi estil de lideratge.

Helena Garcia

M'agrada descobrir que hi ha un gran potencial humà vetllant pels interessos col·lectius i sentir-me'n part.

Treballadora social i gestora d’entitats no lucratives. Dono suport a l’engranatge intern de la cooperativa per a que funcioni el millor possible, vetllant pels aspectes legals, laborals i econòmics. Fanàtica de l’ordre i perfeccionista, m’agrada estar darrere el teló, donant suport als projectes de la cooperativa i facilitar la seva sostenibilitat, humana, social i econòmica. Durant gairebé 30 anys he treballat en entitats socials i sempre he trobat persones compromeses amb la transformació social. Estic compromesa amb l’economia social, per trobar la manera de ser el més sostenibles possible, sense oblidar qui som i cap a on volem anar.

Joana Bou

Tinc experiència i especial sensiblitat per donar suport a pares i mares, i al col·lectiu d'educadores socials.

Formadora i facilitadora de grups. Especialitzada en projectes de prevenció i atenció a la discriminació amb infants, joves, famílies i professorat, i tinc una llarga trajectòria en projectes que promouen la coeducació.  M'apassiona la renovació pedagògica i col·laborar amb experiències educatives que busquen millorar l'atenció a la diversitat, l'acompanyament emocional i l'empoderament de tota la comunitat educativa. Sóc mare des del 2012. Sempre m'acompanya la pregunta de com fer que les diferents àrees de la meva vida s'alimentin mútuament i convisquin de forma sostenible.

Laura Casero

Estic al dia de tot allò que passa a Fil a l'agulla i gestiono l'administració

Laura Marbiol

M'apassionen les qüestions relacionades amb el poder i la transformació. Somio amb un món més sa, curós, lliure i apreciatiu. Aporto frescor, creativitat i tenacitat.

Educadora social, formadora i facilitadora de grups. Estic compromesa amb la transformació individual i col·lectiva en les seves diverses formes: l'educació, els grups, l'acció política, les relacions, el creixement personal. Treballo portant la coeducació i la prevenció de les discriminacions a infants, adolescents, famílies, monitores i professorat. També acompanyo a grups en moments de conflicte o dificultat. M'inspiren els feminismes, els paradigmes decolonials i moviments per la justícia global; i d'una manera molt especial, el Treball de Processos. M'encanta quan el conflicte i la diversitat generen aprenentatges i acostament entre les persones.

Lídia Casanovas

Estic compromesa amb la prevenció i l'actuació davant el bullying. Treballo per acompanyar les escoles a esdevenir coeducatives.

Educadora i facilitadora de grups. Acompanyo a escoles i instituts en moments de canvi o de dificultat des de fa deu anys. Treballo en projectes de prevenció i atenció a la discriminació amb infants, joves, famílies i professorat. Vaig passar d’atendre situacions de violència a la seva prevenció. Vull una societat lliure d'homofòbia, transfòbia, racisme i violències de gènere i per això estic compromesa amb l’educació a totes les etapes, formes i nivells, acompanyant perquè cadascú pugui tenir el permís de ser qui és. Compagino el meu background teatral amb les eines i habilitats de facilitació i lideratge.

Mireia Parera

M’apassiona la gestió del foc del conflicte i les dinàmiques de poder i treballar des de l’aquí i ara de grups i persones per acompanyar-les a connectar amb el seu potencial.

Educadora, facilitadora de grups i organitzacions. Acompanyo persones i parelles en el seu desenvolupament. Gaudeixo la meva feina, cada dia és diferent i això em permet posar la meva creativitat al servei en un entorn canviant i no deixar d’aprendre. El treball en el món educatiu em connecta amb les meves arrels, somio un món on cada infant tingui el seu lloc i les diferències es valorin. El conflicte és el meu mestre i la gestió emocional la meva aliada.

Neus Andreu

Aporto claredat i sovint també esperança a situacions aparenment caòtiques o impossibles.

Facilitadora de grups, formadora i consultora organitzacional, també acompanyo a persones i parelles en el seu camí. La meva passió és donar suport a organitzacions, comunitats, grups i persones en moments de canvi o crisi. Crec en els moments difícils i confio que, amb el suport necessari, es poden convertir en fonts d’aprenentatge i desenvolupament úniques. Em quedo fascinada quan la facilitació converteix les tensions en moments de creativitat, que porten a persones i organitzacions a avançar i a acostar-se més a qui realment són.

Núria Mateu

M'emociona acompanyar les persones a travessar moments difícils i a descobrir noves parts de si mateixes.

Psicòloga, formadora i facilitadora de grups. Sóc sensible a les qüestions que sovint estan més al marge i m'agrada acompanyar processos que contribueixen a eixamplar els límits i fer un món on totes puguem aportar el nostre potencial. M'apassiona compartir les eines que tinc amb altres persones i aprendre juntes.

Sara Carro

M'apassiona crear espais on les persones ens puguem relacionar de forma segura i lliure i explorar els nostres límits plegades.

Molt compromesa amb el món educatiu i la meva principal motivació és acompanyar centres escolars a enfrontar-se amb els reptes quotidians. A crear comunitats on poder assajar el món amb què somiem, lliure de violències i potenciant relacions que ens facin créixer i ser més nosaltres mateixes. Vibro amb aquests espais d'apoderament col·lectiu, quan les participants es mostren com son i per què estem allà. També facilitant moments difícils que, sovint, ens porten a llocs desconeguts plens d'aprenentatges i pròximes passes.

Col·laboradores amb qui ens agrada tramar

Anna Boix

Col·laboro a l'àrea d'acompanyament donant suport a persones a ser més qui són

Anna Celma

M'ocupo de la comunicació de la cooperativa i sóc aquella persona que està a les nostres activitats públiques prenent notes amb el portàtil.

César Fernández

Terapeuta i facilitador de grups

Noemí Canelles Tigel

Avaluo projectes d’educació i col·laboro en accions de prevenció del bullying

Núria Danés

Col·labora a l'àrea de teràpia acompanyant processos