Hem obert inscripcions per particpar al “Parlem de…violències sexuals, abús de poder i assetjament”

Ponents: Pilar Polo, Marta Sales i Carla Vall
Tipus de curs: en línia (plataforma Zoom)
Data:
Divedres 30 d’abril de 2021
Horari: De 10h a 12h
Durada: 2 hores
Preu: gratis per a professorat i equips directius d’escoles ACEM.
INSCRIPCIONS:
A través d’aquest formulari.

Descripció
Les violències sexuals, l’abús de poder i l’assetjament poden tenir lloc en diferents àmbits: l’aula, l’escola, l’àmbit comunitari, el laboral, etc. De quines formes es vesteix aquesta xacra? Quines polítiques d’identificació, gestió i prevenció tenim a les escoles música per fer-hi front? Tenim eines per identificar-les? Quines lògiques de poder contribueixen a perpetuar-les? Quina és la legislació que les regula? Com podem elaborar protocols per combatre-les?

Parlar de violències sexuals, abús de poder i assetjament a les escoles de música és una forma de trencar el silenci i contribuir a la seva visibilització. Per això, en aquest Parlem de… hem convidat a la Carla Vall (advocada penalista), la Pilar Polo (Fundació Vicky Bernadet) i la Marta Sales (Candela. Cooperativa d’acció comunitària i feminista) per abordar aquests temes des d’una perspectiva multidimensional

Pilar Polo
La Fundació Vicki Bernadet treballa en l’atenció integral de l’abús sexual infantil comès en l’entorn de confiança. La Pilar és psicòloga i encarregada de les relacions institucionals de l’entitat.

Marta Sales
Sóc educadora social i llicenciada en antropologia. M’he format en Estudis de Gènere i Feminisme, atenció psicosocial i facilitació de grups. La meva trajectòria professional es mou en l’àmbit de l’educació no formal amb infància, joves, famílies i treball grupal amb dones. Començo a col·laborar a Candela el 2012 i actualment sóc formadora a l’àrea de comunitat educativa.  Treballo dins del projecte La Lore i coordino els projectes adreçats a dones. En sintonia amb la meva vida personal m’estimula aprendre dia a dia i aplicar la perspectiva feminista en les meves tasques professionals així com en la cura de l’equip.

Carla Vall
Fa una dècada que em dedico professionalment a defensar els drets de les persones, en especial, els de les dones i els dels infants. La meva manera d’exercir l’advocacia és a través del compromís amb la justícia social, a través del coneixement i de l’aprenentatge constant. Alhora, sóc docent, perquè crec que per plantar cara a les violències hem de ser molts més i estar molt més ben formats. Des que vaig començar Dret, el meu objectiu ha estat ser l’advocada que no vaig tenir en el seu moment, quan qui va patir la violència vaig ser jo. Per aquest motiu, tinc el ple convenciment que una se’n surt i, a més, pot ajudar a que les altres també ho facin.

 

 

Categories: NotíciesEtiquetes: , , , , , , , , , , , , ,