Concert del Gran Conjunt de Música Tradicional de l’ESMUC al 35 Tradicionàrius

El Gran Conjunt de Música d’Arrel de l’ESMUC, sota la direcció de Marçal Ramon, aterra al Festival Tradicionarius i presenta Lliure Albir. Aquest conjunt, constituït per la gairebé totalitat d’estudiants d’instruments d’arrel de l’ESMUC junt a d’altres estudiants provinents d’altres departaments del centre, s’immergirà en un repertori centrat en el ball català (vuitcentista i esporògen) de manera desacomplexada i moderna. A partir d’un repertori conformat per peces de ball, majoritàriament creades per compositors contemporanis, singularment arranjades per Dani López i adaptades per a aquesta ocasió per Marçal Ramon, la base d’aquest projecte es basa en el disc homònim, enregistrat el 2019, per Aires del Montseny.

El director de Lliure Albir, Marçal Ramon, és acordionista i compositor, graduat a l’ESMUC on ha excel·lit ja no només en l’àmbit instrumental sinó també en la direcció, composició i creació de diverses agrupacions de gran format en el camp de la música d’arrel. Com a compositor-director en algun casos i com a impulsor en d’altres, el seu nom és present en formacions com ara la Companyia imaginaria d’arrel, Aires del Montseny, Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals o l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC).

Al llarg de la seva història, el Gran Conjunt de Música d’Arrel de l’ESMUC ha estat dirigit per diferents artistes com ara Eliseo Parra, Kepa Junkera, Jordi Molina, Marcel Casellas o Ximo Caffarena.
 
Categories: Notícies