15 de Març: Acte coordinat per la Pau

Amb aquest manifest l’UEMyD i la resta d’Associacions federades volem donar a conèixer el nostre rebuig absolut davant aquesta guerra injusta, i proposem una acció col·lectiva el proper dimarts 15 de març a les 18:30h. 

Volem que sigui una acció solidària amb el poble ucraïnès, i en favor de la Pau, els valors europeus. L’organització d’aquesta activitat serà conjunta, i és molt important la participació més enllà del repertori, tipus de grup, durada de l’acte… que deixem a la vostra consideració.

En aquesta carpeta, hem posat diverses versions de l’Himne de l’Alegria / Europa a la vostra disposició per si us sembla, i també col·locarem un manifest perquè el pugueu llegir en l’acte. Si vols aportar la teva versió, també la col·locaran sense problemes (pots enviar-la a uemyd92@gmail.com). 

Us sol·licitem l’adhesió a l’activitat a través del formulari perquè puguem mostrar en els mitjans de comunicació una Unió de les Escoles de Música, Dansa i Art a favor de la PAU. 

 

MANIFEST DE L’UEMYD

“Aquests dies estem veient, consternats, el que està passant a Ucraïna, on les notícies parlen ja de milers de morts i milions de refugiats que fugen del país deixant enrere les seves vides, els seus records i, molts d’ells, a part de les seves famílies. Són les víctimes innocents d’una lluita de poders que viola deliberadament els drets humans i tot el que representen. Perquè, si bé la discrepància és legítima, la imposició armada, la destrucció i l’homicidi són absolutament inadmissibles.


Per aquest motiu, des de la Unió d’Escoles de Música i Dansa volem manifestar el nostre més absolut rebuig a aquesta guerra, i a qualsevol mena de violència sigui allà on sigui, així com mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones que l’estan sofrint. Famílies, nenes i nens que estan veient arrabassades les seves il·lusions i les seves esperances.

Tan lluny i, alhora, tan a prop. Tan lluny, perquè sembla impossible, perquè és incomprensible que una cosa així pugui estar passant en els nostres dies. I tan a prop, perquè és inevitable veure’ns identificats amb totes les ucraïneses i els ucraïnesos que sofreixen l’horror de la invasió, i també amb tots aquells ciutadans russos que estan sent castigats o han de fugir per no estar d’acord amb el seu govern o han mort en una guerra que mai hauria d’haver-se produït.


Nosaltres no som experts en política ni en qüestions geoestratègiques; som músics, però sabem i volem reivindicar amb tota la nostra convicció que la pau és un dret irrenunciable, que la pau és un dret universal, que la pau és la manera d’entendre’s, malgrat les desavinences, i que la pau és l’únic camí cap al futur.

Que la música faci callar les bombes i els nostres instruments siguin les úniques armes, disparant notes per a amansir el món amb una melodia de pau.”

Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del Sector