Ethno Catalonia, residència folk internacional per a joves músics a Banyoles

Ethno Catalonia és una residència i festival folk internacional per a joves músics (professionals o aficionats) de tot el planeta amb passió per la música folk, tradicional i les músiques del món i que vulguin col·laborar, assajar i actuar en una gira de concerts.

La sisena edició de l’Ethno Catalonia tindrà lloc del 24 de juliol a l’1
d’agost de 2022 a Banyoles (Pla de l’Estany). Ethno és un programa organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, està adreçat a músics d’entre 16 i 32 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari: no hi ha mestres ni classes magistrals sinó tallers en els quals els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns mentors artístics que coordinen el grup i preparen els arranjaments.

Els joves músics ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país en els diversos tallers que se celebren durant tota la residència. Ethno no segueix la línia formal educativa i jeràrquica, sinó que aposta pels valors del diàleg intercultural. Els mentors artístics s’asseguren de la correcta coordinació i dinàmica de treball del campus i festival. El projecte Ethno ofereix una oportunitat única als joves d’arreu del món per trobar-se i compartir música a través del respecte, la generositat i la franquesa.

Les inscripcions a la sisena edició de l’Ethno Catalonia es poden realitzar fins al 31 de maig a través del web https://ethno.cat/ca/inscripcions/.

El professorat o alumnat de les escoles ACEM gaudirà d’un 10% de descompte en formalitzar la inscripció, comunicant-ho per email a l’organització del festival. 

Categories: formació, Notícies, Notícies Formació Professorat i Equips Directius