20/05: Parlem de…La digitalització de les escoles de música i els drets digitals, amb Simona Levi (Xnet) i Francesc Espona (Gwido)

Des de l’Acem us proposem el Parlem de…La digitalització de les escoles de música i els drets digitals, a càrrec de Simona Levi (Xnet) i Francesc Espona (Gwido). Esperem que sigui del vostre interès i ho compartiu amb el vostre claustre. 
 

Com digitalitzar l’escola respectant els drets digitals?

Presentació de l’eina NotaBLE per a la Digitalització Democràtica de les Escoles de Música. NotaBLE és la combinació del Gwido amb l’eina DD, una infraestructura digital completa de codi obert per a l’educació que agrega i simplifica eines auditables consolidades en una única suite. L’objectiu és dotar a la comunitat educativa d’una digitalització àgil respectuosa amb els drets digitals, la sobirania de les dades dels usuaris i la interoperabilitat i, alhora, una corba d’aprenentatge propera a zero per a persones amb poques competències digitals acostumades a les eines BigTech, que actualment tenen el monopoli del sector educatiu.

Xnet, organització per la defensa dels drets digitals i promotora del Pla per a la Digitalització Democràtica de l’Educació, ens explica els problemes que ens podem trobar i presentarà l’eina alternativa que han creat ad hoc per a les escoles de música conjuntament amb Gwido IsardVDI.

 
Simona Levi

Directora de teatre, estratega tecnopolítica i docent, el 2017 la revista Rolling Stone va triar Simona Levi com una de les 25 persones que estan donant forma al futur. Des del 2018 dissenya i co-dirigeix el Curs de Postgrau en Tecnopolítica i Drets en l’Era Digital primer a la Universitat Pompeu Fabra, després a la Universitat de Barcelona. És iniciadora de projectes com Xnet Institut per a la digitalització democràtica i els drets digitals o 15MPARATO, que ha impulsat el cas Bankia. En aquest moment coordina el Pla de Digitalització Democrática per l’Educació.

 
Més informació sobre el contingut de la sessió:
Activitat adreçada exclusivament a professorat i equips directius d’escoles de música associada a l’ACEM.
 
Quan? Divendres 20 de maig de 10h a 12h. 
On? Format híbrid (presencial a l’Esmuc + streaming per zoom)
Preu?Gratuït
Inscripcions (fins al 16 de maig!):
– Presencials (aforament 30 persones): https://music.cat/ca/formacio/presencial-parlem-de-la-digitalitzacio-de-les-escoles-de-musica-i-els-drets-digitals
– Streaminghttps://music.cat/ca/formacio/streaming-parlem-de-la-digitalitzacio-de-les-escoles-de-musica-i-els-drets-digitals
 
Categories: Formació ACEM, Notícies, Notícies ACEM, Notícies del Sector, Notícies Formació Professorat i Equips Directius, Parlem de ...