60 Alumnes de 27 escoles de tota Catalunya participen en el Festival Europeu d’escoles de música

El Festival Remix s’ha celebrat a Luxemburg del 26 al 29 de maig

Més de 3.500 joves músics, de 23 països d’Europa, s’han reunit als voltants d’Esch-sur-Alzette, Capital Europea de la Cultura 2022, per celebrar el 14è Festival Europeu de Joves Músics. 

En tres dies de festival s’han realitzat més de 500 concerts en teatres, auditoris, esglésies i espais a l’aire lliure per tot Luxemburg i especialment en la regió d’Esch. 

Des de fa ja 30 anys la Unió Europea d’Escoles de Música EMU organitza cada dos anys, en alguna ciutat europea, un festival internacional que acull alumnes d’escoles de música. Enguany el Festival Remix ha estat organitzat per la ciutat de Luxemburg entre els dies 26 i 29 de maig, omplint de concerts aquesta ciutat i els seus voltants.

Des de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, es va decidir organitzar 3 formacions per participar-hi: un Cor, una Big Band i una Cobla, totes elles constituïdes a partir de joves alumnes d’escoles de l’associació que van haver de passar un procés de selecció.

Es va realitzar un stage de preparació a Tiana del 13 al 15 de maig amb resultats excel·lents vist el nivell de les actuacions a Luxemburg.

El Cor Acem #coracem format per 29 joves va ser dirigit per Dolors Ricart i acompanyats al piano per Bernat Giribet. Va dur a terme tres concerts: el dia 27 de Maig a Mondorf-les-Bains i dos més el 28 de Maig a Church Stage i a Fond-de-Gras, a l’escenari Station Stage.

Per la seva banda, l’ACEM Jazz Band #acemjazzband formada per 18 alumnes, van interpretar un variat repertori sota la batuta de Pepe Balasch. Els concerts d’aquesta formació van ser, un el dia 27 de Maig a Mondorf-les-Bains i els altres dos, el 28 de Maig a Pétange i a Fond-de-Gras a l’escenari Remix Stage.

Per últim, la Cobla ACEM #coblaacem formada per 13 músics dirigits per Oriol Oller i Xavier Torrent, també van realitzar 3 concerts: un el dia 27 de Maig, a Mondorf-les-Bains, i els altres dos el 28 de Maig a Differdange i a Fond-de-Gras, a l’escenari Train Stage.

La cerimònia oficial d’inauguració es va dur a terme el dijous 26 de maig al Rockhal de Esch-Belval i va actuar l’Orquestra de Cambra de Luxemburg. El concert de clausura es va fer al Remix Stage de Fond-de-Gras, una antiga explotació minera reconvertida en un idíl·lic museu ferroviari a l’aire lliure.

En la estada a Luxemburg també van ajudar a les tasques d’organització els professors Luís González, Sonia Lanau, Núria Bresolí, Helena Camps, el president de l’ACEM, en Carles Farràs i l’actual secretària de l’ACEM, Desirée Povedano.

Les escoles i participants a la trobada Remix 22 van ser:

Escola Municipal de Música d’Artés: Anna Molinero (cor), Francesc Capell (cor), Joan Pladevall (cor) i Néjat Serrano (cor)

EMM Eixample Joan Manuel Serrat: Arnau Abán (cor), Bruna Garcia (cor) i Saya Takeda (jazz band)

Escola Municipal de Música de Berga / Conservatori de música dels Pirineus: Bernat Carrera (cor), Agustí Costa (cor), Raquel Rumbo (cor), Coaner Suades (cor), Laia Vegas (cor) Ton Costa (cor), Júlia Novellas (cor), Clara Mas (jazz band) i Joan Puertas (jazz band)

Escola Municipal de Música / Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers: Berta Romero (cor), Marina Losilla (cor), Aina Milego (cor), Roger Mora (jazz band)

EMM Roda de Ter i L’Esquirol: Abril Camps (cor), Íngrid Banús (cor) iBernat Vancells (jazz band)

Escola de música de les Garrigues: Clàudia Fandós (cor), Maria Martí (cor), Núria Cornudella (cor) i Genís Sans (cobla)

Conservatori de Lleida: Elena Gasós (cor) i Maria Llobera (cor)

EMM Bellpuig: Paula Collado (cor)

L’Escola de Música l’Energia de Palafrugell: Pau Ponsatí (cor), Pau Vilà (cor), Ferran Jiménez (cor), Roger Pellicer (jazz band), Lídia Torrecillas (cobla) i Oriol Pou (cobla)

Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès: Helena Sadurní (cor) i Júlia Esteve (cor) 

L’Escola d’Arts En Viu del Prat de Llobregat: Arnau Martínez (jazz band) i Arturo Ortiz (jazz band)

Escola Municipal de música i dansa d’Esparreguera: Andreu Giné (jazz band)

Conservatori de Manresa: Teo Gallego (jazz band)

Escola Municipal de Música de Mataró: Laura Franco (jazz band)

Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent: Laura Gil (jazz band), Marta Gavaldà (jazz band), Miquel Eslava (jazz band) i Cèlia Roca (jazz band)

Escola Municipal de Música de Santa Maria de Palautordera: Joan Balaguer (jazz band)

Escola Municipal de Música i Dansa Torroella de Montgrí: Joan Matacàs (jazz band)

Escola Municipal Música de Vacarisses: Guerau Orús (jazz band)

Conservatori Isaac Albéniz de Girona: Anna Asencio (cobla), Mireia Martínez (cobla), Oriol Martínez (cobla), Ignasi Bofill (cobla) i Lluc Estartús (cobla)

Escola Municipal de Música Conrad Saló de la Bisbal de l’Empordà: Irina Fernández (cobla)

Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell: Bernat Moya (cobla)

Escola Municipal Música Sant Sadurní d’Anoia: Eloi Traver (cobla) 

Escola Municipal de Música de Tarragona: Abril Adserias (cobla) 

Escola Municipal de Música de Vic: Bruna Bretcha (cobla)

I el repertori interpretat per les nostres formacions va ser:

COR #coracem 

BIG BAND #acemjazzband 

COBLA #coblaacem

Per a més informació podeu consultar https://www.remix22.lu/

Amb la col·laboració de la GENCAT

cultura-generalitat - ESPRONCEDA

Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: