La cantata “La tortuga Paulova”, de Jofre Bardolet, disponible com a recurs per a totes les escoles

En Jofre Bardolet Casadevall, vigatà de 24 anys és un músic català que inicià els seus estudis a l’EMM de Vic. Va accedir al Grau Professional en les especialitats de violí i piano, poc després d’haver estrenat la seva primera composició per a orquestra de corda, l’any 2008. Continuà la seva formació a l’ESMUC, on es va graduar l’any 2022 en direcció d’orquestra i cor, sota el mestratge de Salvador Brotons i Johan Duijck. Actualment és professor de l’EMM de Vic.

Posa a disposició de totes les escoles associades el material de la seva cantata “La tortuga Paulova”.

La tortuga Paulova és una cantata infantil que narra la història de la festa dels cent anys de la tortuga Paulova, personatge de caràcter afable i extravertit, amb molts amics i amigues arreu del planeta. És per això que la celebració del seu centenari és multitudinària!
Després de menjar un pastís boníssim, la Paulova obsequia els convidats amb un ball excels. I és que ella és una gran ballarina!
Més tard, els amics i amigues de la protagonista li fan un regal molt especial: la còfia dels desitjos permetrà a la Paulova reviure tres moments de la seva vida! Sense pensar-s’ho gaire, decideix rememorar el seu viatge a Islàndia per veure les aurores boreals; tornar a ballar sardanes, una dansa que la va captivar; i retrobar-se amb el seu amic de l’ànima, el cigne.
Després d’una jornada plena d’emocions, la Paulova acomiada els seus amics i amigues constatant que la vida és un regal i que el més habitual és que cada instant sigui irrepetible. Aquesta és la moralina que pretén transmetre l’obra.

Aquí us podeu descarregar tot el material:

Àudios

Dossier

Partitures

Text

Cal destacar l’extensa obra d’en Jofre Bardolet tot i la seva curta edat. Ja ha compost l’òpera Ferides, ambientada en la guerra civil i d’estil mozartià, estrenada a L’Atlàntida de Vic el juliol de 2021. També cal esmentar Tres scherzo a l’estil de Beethoven (2016); Suite Nadalenca (2020) i les sardanes Amor perdut (2021) i Vic estimada (2022).

Més enllà de la seva trajectòria en la música, és també destacable la seva faceta com a actor. Recentment, s’ha estrenat com a dramaturg amb la comèdia 75 m2, en la qual interpreta un dels personatges protagonistes.

Des de l’ACEM li volem donar les gràcies per la seva generositat!
Categories: Notícies, Notícies del Sector, Notícies socisEtiquetes: , , ,