3 competicions europees per a joves músics

Si ets un/a jove músic i estàs buscant concursos a escala internacional, la EMCY (European Union of Music Competitions for Youth) ens dona a conèixer els següents concursos en els quals encara està oberta la data d’inscripció:

1. El Concurso Juventudes Musicales és un dels programes centrals de Juventudes Musicales de España.

El seu objectiu és la detecció i promoció de nous talents així com l’apoderament dels joves a través de la música.

Va néixer l’any 1979 com a Concurs Permanent de Joves Intèrprets i fins al 2017 n’ha celebrat 88 edicions en les seves diferents modalitats. El 2020-2021 introdueix diferents novetats, amb noves modalitats, bases i espais. Va dirigit a joves intèrprets (solistes o grups) nascuts o residents a Espanya de fins a 25 anys (tots els tipus de Clàssica excepte Cant de Cambra) i 29 (Jazz, Música Antiga i, dins de Clàssica, Cambra i Cant) segons les modalitats

El concurs inclou tres estils musicals: música clàssica, música antiga i jazz. La categoria de Música Clàssica se subdivideix en les modalitats de Corda (dues modalitats, Arc i Guitarra), Piano, Instruments sense modalitat pròpia (acordió, arpa, percussió, orgue, etc.), Vent (instruments de vent fusta i instruments de vent-metall), Cambra i Cant. En els de Música Antiga i Jazz, tant solistes individuals com grups de fins a 6 membres competeixen en una modalitat única.

Les convocatòries de Música Clàssica es fan a Madrid i les de Música Antiga i Jazz a Barcelona.

Data límit: 10.07.2023 (instruments de vent)

Més informació en aquest enllaç.

2. International Competition for Young Instrumentalists “Gran Premio Povoletto”

El concurs va néixer d’una idea del director Franco Brusini que va veure la necessitat, sobretot a la regió de Friuli-Venecia Julià, de competicions musicals per a joves menors de 18 anys. La idea del Concurs és comprovar el nivell de qualitat de l’ensenyament musical a Itàlia, comparant-lo amb les escoles de música d’altres països europeus.

Per tant, el concurs pretén ser un moment de trobada entre alumnes de diferents escoles de música i, alhora, de comprovació i comparació dels nivells adquirits per cadascuna, amb un correcte esperit competitiu, fomentant els infants a estudiar música i contribuint a l’afirmació i qualificació de nous talents.

Data límit: 30.07.2023

Més informació en aquest enllaç.

3. International FRANZ LISZT Competition for Young Pianists

L’últim concurs de la Universitat de Música FRANZ LISZT, el Concurs Internacional de Piano FRANZ LISZT per a Joves Pianistes, es va crear l’any 2005. De manera semblant al Concurs LOUIS SPOHR per a Joves Violinistes, té com a objectiu oferir a la pròxima generació d’instrumentistes talentosos una plataforma internacional. A Weimar, músics d’arreu del món podran trobar-se, comparar les seves habilitats i aprendre els uns dels altres. 

Franz Liszt, homònim del concurs, va viure i ensenyar a Weimar, primer a l’Altenburg (1848 a 1861) i després a l’antiga llar d’infants de la cort “Hofgärtnerei” (1869 a 1886). Cada estiu, reunia al seu voltant un selecte grup de joves pianistes d’arreu del món. Els va donar classes magistrals gratuïtes i els va proporcionar una inspiració inoblidable. Aquell gran compositor, pianista, director d’orquestra i visionari sempre es va esforçar per oferir a la pròxima generació les millors condicions de formació possibles, fundant institucions especialitzades en formació musical, entre altres coses.

Com el seu “germà gran”, el Concurs Internacional de Piano FRANZ LISZT Weimar-Bayreuth que també té lloc a Weimar, el Concurs per a Joves Pianistes té el deure de portar endavant els ideals de Franz Liszt. En oferir incentius per a la interpretació en forma de premis, el concurs vol ajudar a fer realitat l’ideal de Liszt d’un músic amb una formació general que sempre transmet els seus coneixements a la següent generació.

Data límit: 07.07.2023

Més informació en aquest enllaç.
Categories: Notícies, Notícies del Sector, Notícies socisEtiquetes: , , ,