El proper 26 d’octubre la Càtedra Pau Casals organitza una Jornada internacional al voltant de la Música com a eina d’acció i transformació social

La Càtedra Pau Casals de Música i Defensa de la Pau i dels Drets Humans, impulsada per la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),  vol retre homenatge a un dels noms més universals de la cultura catalana, amb una visió oberta i defensora d’un món millor, que va expressar al llarg de la seva vida el compromís de la música amb les persones.
El proper 26 d’octubre la Càtedra Pau Casals organitza una Jornada internacional al voltant de la Música com a eina d’acció i transformació social.
La jornada professional “Música i transformació social”, que s’engloba dins la commemoració dels 50 anys de la mort de Pau Casals de 2023, posarà el focus en el paper transformador de la música per a la cohesió i la inclusió social, el diàleg intercultural i la prevenció de conflictes.  Vol ser una oportunitat per reflexionar conjuntament sobre els per què i per a què creiem que és necessari reivindicar la música com a dret i eina necessària en la construcció de societats més atentes i justes, tot visibilitzant la feina que es fa, escoltant les veus de persones que formen part de projectes d’àmbit tant local com nacional i internacional. 
Les reflexions i continguts de les diverses sessions de la jornada buscaran recollir i sistematitzar un conjunt d’experiències il·lustradores per a una millor transferència del coneixement sorgit de les pràctiques socials i culturals. 
Més enllà de compartir experiències, a partir de la diagnosi de la situació actual, es reflexionarà sobre els reptes pendents i possibles línies d’actuació necessàries per afrontar-los. Per això, al llarg de la Jornada podran sentir-se les veus de persones que han participat en projectes de música i comunitat. 
Les persones inscrites gaudiran també d’una experiència musical col·lectiva.

 

La jornada serà gratuïta, començarà a les 9h i comptarà amb les participacions de  María Claudia Parias, Presidenta executiva a la Fundación Nacional Batuta de Colombia; Marina Garcés, filòsofa, assagista i professora a la UOC; Jose Luís Rivero, CEO i Director Artístic a l’Auditori de Tenerife; Núria Sempere, Directora general de l’ESMUC; Hugo Cruz, Creador, programador cultural i investigador; Pablo González, Director general de Vozes, entre d’altres.  Consulta la resta de persones participants en el programa complet.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , ,