Construint ponts: creació de projectes musicals singulars amb impacte social

Professor: Merlijn Twaalfhoven
Data: 18 i 19 de novembre
Horari: dia 18 (10:00-14:00) i 19 (10:00-14:00 i 15:30-17:30)
Lloc: Esmuc (sala de cor)
Duració: 10 hores
Preu: 35€ (socis Acem) / 65€ (no socis)

 

INSCRIPCIÓ CURSOS 

La música és una poderosa eina de comunicació, un vincle entre cultures i generacions que dóna pas a tota mena de relacions singulars entre les persones. En aquest curs abordarem la creació i desenvolupament de projectes musicals amb aquest eix: relacions singulars que condueixen a un impacte social.

El curs contindrà tres blocs:

El curs s’impartirà en anglès amb traducció al català.

Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven és compositor de música per a orquestres, cors i grups de cambra d’arreu del món, però és més conegut pels projectes que porta a terme amb la seva organització sense afany de lucre La Vie sur Terre.

La seva motivació és construir vincles entre mons contrastants, barrejar elements inusuals per generar una nova unitat. Clàssica i moderna, occidental i oriental, la música es combina en una viva metàfora del món actual. Mitjançant això, Twaalfhoven connecta estils i cultures però, per sobre de tot, connecta persones. A Holanda organitza projectes d’art comunitari amb l’art holandès més comercial i les diferents cultures immigrants que conviuen al país. En un altre exemple, Twaalfhoven va posicionar 400 músics sobre els teixats de cases als costats turc i grec de la frontera de Nicosia, la capital de Xipre. També va iniciar un festival secret a la part ocupada de Jerusalem i un concert experimental de rock, música clásica i oriental a Damasco.

http://www.twaalfhoven.net/

Categories: Cursos 2011, Notícies Formació Professorat i Equips Directius