Classes magistrals obertes a professors i alumnes d’escoles de música a l’Hospitalet de Llobregat

L’Associació de Jazz Manouche de l’Hospitalet de Llobregat en col.laboració amb l’Escola de Música -Centre de les Arts ofereix dues classes magistrals gratuites obertes a professors i alumnes de les escoles de música Aquestes classes formen part del Festival Django L’H 2012 que es celebrarà del 13 al 16 de desembre de 2012.

A continuació us detallem informació sobre les masterclass adreçades al professorat i als estudiants d’escoles de música que es faran el divendres 14 de desembre de 18.30 a 20.30h:

Masterclass “La guitarra de Django Reinhardt”
A càrrec d’Albert Bello
Django Reinhard és, sens dubte, un dels guitarristes més important dins la història del jazz. Són molts els guitarristes que han expressat la seva admiració per Django o l’han citat com una influència important: B.B.King, Eric Clapton, Jimmy Page, Jeff Beck, Chet Atkins(qui va col·locar a Django al numero 1 a una llista dels guitarristes més influents del segle XX), Carlos Santana, Tommy Emmanuel, Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler, Charlie Christian, Barney Kessel, George Benson, Wes Montgomery, José Feliciano, Leo Brower…
Conèixer el virtuós i imaginatiu estil de Django es converteix d’aquesta manera en una assignatura obligada per qualsevol guitarrista contemporani. En aquesta masterclass, l’Albert Bello, músic i pedàgog especialitzat en el jazz manouche, ens convida a conèixer els principals elements (tècnics i harmònics) que defineixen l’estil de Django i el seu Quintette du Hot Club de France. Una oportunitat única, per a guitarristes de qualsevol nivell, d’endinsar-se en aquest estil en que la imporovisacióo i el virtuosisme instrumental són els protagonistes.
Reserva la teva plaça aquí: http://masterclassalbertbello.eventbrite.es/

Masterclass “Xops”
A càrrec d’Oriol Saña
Existeix una tècnica d’arc actual que no té res a veure amb els cops de l’arc tradicional, i que en la seva evolució transforma el violí en un soport harmònic suficient per poder acompanyar sol o acompanyar a altres instruments. Aquesta tècnica deriva d’un ritme anomenat Xop  que és una tècnica que s’utilitza a la música tradicional americana, en especial, al Bluegrass,  inventada pel violinistaRichard Green al 1966. El Xop  (la traducció literal: “tall”) es basa en la utilització rítmica del so que es produeix al fer baixar i pujar l’arc verticalment per la zona del taló (extrem inferior). Actualment aquesta tècnica està en ple desenvolupament, la utilitzen violinistes com Christian Howes, Darol Anger, Casey Driessen, Richard Greene, Oriol Saña…
A la masterclass es treballaràn diferents exercicis d’aquesta tècnica aplicada al Gipsy Swing, treballant així diferents acompanyaments harmònics i efectes sonors.
Va dirigida a instrumentistes de violí, viola i violoncel.
Reserva la teva plaça aquí: http://masterclassxops.eventbrite.es/
Categories: Notícies, Notícies ActivitatsEtiquetes: , , , ,