Nou curs ACEM amb David Friedman: Beginning improvisation for musicians

L’ACEM obre el període d’inscripció per un curs d’improvisació jazz amb el reconegut percussionista David Friedman.

Títol: Beginning improvisation for musicians
ProfessorDavid Friedman
Data: Del 9 al 11 de maig de 2013
Horari: Dijous i divendres de 10h a 14h i dissabte de 10h a 14h i de 16h a 18h
LlocCentre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat
Duració: 15 hores
Idioma: anglès amb traductor al català
Preu: 55€ (socis ACEM i alumnes ESMUC) / 100€ (no socis)
Curs pendent del reconeixement de la Generalitat de Catalunya

INSCRIPCIÓ CURS

Descripció del curs
Curs d’improvisació en el jazz on es tractarà la reorganització i el repensament de les escales musicals. En comptes de tocar les escales de la manera tradicional, David Friedman desenvolupa petites improvisacions basades en la permutació de les escales donant a cada participant l’oportunitat de crear els seus estudis pràctics. L’objectiu és tocar el què cantem, fent una composició a temps real.

Molts principiants tenen certa por a la improvisació però en aquest curs David Friedman deixa clar que els errors en sí no existeixen. El formador també utilitza històries verbals inventades com a exercici per a realitzar música espontània la qual deriva sempre en uns resultats sorprenents.

El formador: David Friedman

David Friedman és considerat un dels vibrafonistes més influents en la història de l’instrument. És conegut internacionalment com a vibrafonista, marimbista, compositor i educador de jazz i té el seu propi missatge musical, creat a partir de diverses influències musicals. Pocs músics de jazz poden dir que han treballat amb moltes personalitats del món de la música, com per exemple, Leonard Bernstein, Luciano Berio, Bobby McFerrin, Wayne Shorter i Yoko Ono.

La llista no acaba aquí. Friedman ha treballat també amb Joe Henderson, Horace Silver, Johnny Griffin, Jane Ira Bloom, Ron Carter i John Scofield, entre d’altres. Com a educador, cal destacar el seu llibre “Vibraphone Technique, Dampening and Pedaling”, considerat com la “Bíblia” sobre aquesta temàtica.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies ActivitatsEtiquetes: ,