“Periplus, música comunitària en ruta” és el nou projecte de Comusitària, la Plataforma pel Desenvolupament Cultural Comunitari

Periplus és un projecte que investiga, documenta i promou les pràctiques artístiques contemporànies en diversos entorns culturals i contextos socials on la música és l’element de construcció comunitària.

Aquest nou projecte ve de la mà de Comusitària, la Plataforma pel Desenvolupament Cultural Comunitari impulsada per Noemí Rubio i Laia Serra, dues joves titulades en Pedagogia de l’Instrument per l’ESMUC i postgraduades en Desenvolupament Cultural Comunitari per la UAB.

Periplus és un projecte que comptarà amb una ruta que començarà al setembre i que al llarg del trajecte en els diferents continents hi haurà una presa de contacte amb les universitats estatals per tal de constituir un grup de recerca internacional que giri entorn de les pràctiques artístiques comunitàries. Hi haurà disponible una plataforma digital en la qual es farà difusió dels estudis que es vagin realitzant al llarg del trajecte.

Finalment, es realitzarà una pel·lícula col·lectiva comissariada per un grup d’experts sota la cobertura d’un museu o centre d’art contemporani.

L’ACEM ha signat una carta de col·laboració amb aquest projecte, amb la qual es compromet a promoure la difusió de Periplus i facilitar i crear vincles de cooperació amb institucions i professionals de l’àmbit, entre d’altres qüestions.

Trobareu més informació de Comusitària i del projecte Periplus aquí.

Des de l’ACEM esperem que aquest trajecte pel món sigui molt fructífer!


Categories: Notícies, Notícies Activitats, Notícies del Sector