Les escoles de música de Catalunya commemoren els 40 anys de la mort de Pau Casals amb una interpretació conjunta del Cant dels ocells

Amb motiu del 40è aniversari de la mort de Pau Casals L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, ha organitzat una interpretació conjunta del Cant dels Ocells, que tindrà lloc avui, 22 d’octubre, a les 18h  en diferents municipis de Catalunya.

Més de 1.500 alumnes de diferents poblacions d’arreu de Catalunya faran el seu particular homenatge amb la interpretació tant especial i significativa de l’adaptació que Pau Casals va fer al violoncel d’aquesta melodia popular catalana. Durant els seus anys d’exili, Pau Casals sempre la tocava en finalitzar els seus concerts, com a símbol de l’amor i enyorança que tenia a Catalunya i també com a símbol de pau. La última vegada que Pau Casals va tocar el Cant dels Ocells en públic va ser davant de l’Assamblea General de les Nacions Unides a Nova York, el 24 d’octubre de 1971, amb motiu de l’entrega de la Medalla de la Pau i de l’estrena de l’Himne a les Nacions Unides, que ell mateix va composar. En aquella ocasió Pau Casals va definir aquesta melodia com “ …una melodia que Bach, Beethoven i tots els grans haurien admirat i estimat…i a més neix de l’ànima del meu poble, Catalunya”
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies ActivitatsEtiquetes: , , ,