La música ens mou

Formador: Marta Lorenz i Xavier Juanco
Data: Dissabte 21 de març de 2020
Horari: 10h a 14h i de 16h a 20h
LlocEscola Municipal de Música de l’Hospitalet de Llobregat
Duració: 8 hores
Preu: 50€ socis i alumnes ESMUC / 100€ no socis.
Places: 30

Inscripcions a través d’aquest formulari

Descripció del curs

Curs dirigit a professorat d’escoles de música que vulgui fer música amb persones amb diversitat funcional, també obert a professorat de primària o secundària que estigui interessat en aquest tema. El plantejament del curs és eminentment pràctic i pretén proporcionar, a més d’estratègies per al desenvolupament de les activitats dins l’aula, material pràctic divers.

 

La música ens mou

Des de l’any 2008 el Javier i la Marta realitzen junts tallers de música per a persones amb diversitat funcional organitzats per la Fundació La Caixa. Han dut a terme un projecte de classes de música per a persones amb diversitat funcional durant el curs 2010-11 i 2016-17 en col·laboració amb el centre AMISOL del Solsonès i l’Escola Municipal de Música de Solsona. L’abril de 2011 organitzen l’exposició La música ens mou a l’Aula de Cultura de la Caixa Penedès de Solsona. El juliol de 2011 imparteixen el curs La música ens mou: fem música amb persones amb diversitat funcional, adreçat a professors d’escoles de música, organitzat per l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) i reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L’any 2014 participen en el projecte Parelles artístiques, experiències creatives per la salut mental, organitzat per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. Des de l’any 2015 fins l’actualitat estan duent a terme de manera regular sessions de musicoteràpia per la gent gran, organitzades per l’Ajuntament de Solsona. El seu perfil uneix l’experiència del món de la pedagogia amb el de la interpretació, la creació i la improvisació.

 

Els formadors: Marta Lorenz i Xavier Juanco

Javier Juanco Professor d’ improvisació a l’Escola Superior de Música del País Basc Musikene, i de guitarra elèctrica al Conservatori Professional de Cervera. Realitza tallers de música per la Fundació La Caixa des de l’any 1998 i des de l’any 2008 participa en els projectes de Música per a persones amb diversitat funcional organitzats per la mateixa entitat. 

Marta Lorenz Titulada superior de flauta travessera i Màster en Musicoteràpia. Professora de flauta travessera a l’Escola Municipal de Música de Solsona i al Conservatori dels Pirineus. Autora de la col·lecció de llibres “Aprèn jugant! Amb la flauta travessera (Ed. Amalgama). Realitza els tallers de Música per a persones amb diversitat funcional que organitza l’Obra Social La Caixa des de l’any 2008.

Web: http://www.lamusicaensmou.com
Categories: Cursos, cursos 2015, Notícies