Es convoca el Premi de composició “Paquita Madriguera” per fomentar la creació musical amb finalitats pedagògiques

L’Ajuntament d’Igualada i l’Escola/Conservatori Municipal de Música, amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), convoquen el Premi de composició musical “Paquita Madriguera”, amb l’objectiu de fomentar la creació musical amb finalitats pedagògiques.

S’estableix una sola categoria de participació.

Premi de composició musical per a obres entre 5’ i 10’ de durada, composades per a petit conjunt de cambra infantil. L’obra presentada podrà estar formada per vàries parts o peces breus. La formació del conjunt instrumental és lliure, de duet a quartet i de manera prioritària es valorarà, a més de la qualitat artística, la possibilitat que l’obra es pugui adaptar al nivell i a les formacions instrumentals pròpies de les escoles de música.

És recomanable que les obres s’acompanyin d’una proposta didàctica que presenti i orienti el treball que s’hi pot realitzar, i que indiqui per a quins cursos o nivells està pensada i les possibles adaptacions que se’n puguin fer.

BASES:

1. Podran participar-hi tots els compositors que ho desitgin, sense limitació d’edat i de qualsevol nacionalitat. Les obres han de ser inèdites i no estrenades, i no poden haver estat premiades en altres certàmens.

2. Les obres s’hauran de presentar per correu electrònic amb un títol. El nom, l’adreça i el telèfon de l’autor es faran constar en el cos del missatge. La tramesa haurà d’incloure els arxius que segueixen: un pdf o jpg del DNI o passaport de l’autor, la partitura general i les particel·les, en format Finale o equivalent i en format PDF, en condicions per a la seva edició immediata i, si és el cas, la proposta didàctica en format PDF. S’enviarà tot a l’adreça culturaigualada@gmail.com, i serà el secretari del premi qui tingui cura de la confidencialitat. Les obres presentades s’hauran d’acollir a llicències Creative Commons (by-nc-sa)*.

3. El termini de presentació dels treballs finalitzarà el dia 17 de setembre de 2023.

4. S’atorgarà un guardó “Ciutat d’Igualada” i un Primer premi de 1.350 € en concepte de drets d’autor. A més, l’Ajuntament farà difusió en format digital i una impressió commemorativa de 70 llibrets de l’obra que es distribuirà, entre d’altres, a les escoles i conservatoris de música de Catalunya l’any següent al de l’adjudicació del premi. L’obra es publicarà al web de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada Mestre Joan Just i Bertran, www.ecmmigualada.cat.

5. La persona guanyadora d’aquesta edició no podrà presentar-se a la següent convocatòria del Premi i se la convidarà a formar part del Jurat.

6. Les composicions seran valorades per un jurat format per músics amb experiència pedagògica dins l’àmbit dels conjunts instrumentals i/o de cambra, un representant de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, un representant de l’ACEM i la persona guanyadora de l’edició anterior.

7. El veredicte del jurat serà inapel·lable, podrà concedir accèssits sense dotació econòmica, difondre les obres en format digital, recomanar l’edició commemorativa d’aquests accèssits i declarar desert el premi.

8. Els arxius dels treballs no premiats seran eliminats posteriorment a l’entrega de premis.

9. La lectura del veredicte i el lliurament del premi tindran lloc el dia 19 de novembre de 2023, durant l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada.

10. Els guanyadors o els representants legals, que no recullin el premi en el decurs de l’acte de lliurament, perdran tots els drets.

11. L’Associació Catalana d’Escoles de Música promocionarà aquesta obra per tal que sigui interpretada per les formacions de les escoles de música associades.

12. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per l’organització dels Premis Ciutat d’Igualada.

13. La mantenidora del premi és M. Queralt Martí García. Per a qualsevol qüestió sobre aquestes bases es pot demanar informació a l’Escola/Conservatori Municipal de Música, tel. 938 044 155, a la pàgina web www.igualada.cat, o al correu electrònic cultura@aj-igualada.net.

Pots descarregar les bases BasesComposicioMusical2023_CAT.

 
Categories: Notícies, Notícies del Sector, Notícies socisEtiquetes: , , , , ,