Més de 2.000 alumnes celebren els 30 anys de l’ACEM interpretant “Marcel Contaire”

El Tarraco Arena de Tarragona va acollir el passat diumenge 14 de maig més de 2.000 alumnes d’arreu de Catalunya i més de 5.000 persones de públic per a la celebració del 30è aniversari de la nostra entitat, l’ACEM, amb una cantata especialment creada per l’ocasió: Marcel Contaire, un conte de Manel Justícia amb música del compositor Miquel Coll i il·lustracions de Cristina Zafra.

L’alumnat de 3 a 8 anys vingut de diferents escoles de tota Catalunya, ha treballat les cançons de la cantata durant el segon trimestre i durant l’acte han sigut acompanyats pel professorat de les seves escoles.

La trama de Marcel Contaire segueix la història d’en Marcel, un nen que anhela conèixer la fórmula per escriure un bon conte i, amb l’ajuda de la seva àvia, viatja a través d’una dimensió fantàstica plena de paisatges inspiradors. A través de la seva aventura, es destaca el valor de la imaginació i de les eines literàries per a crear històries fascinants des de zero. Això també és aplicable al món de la música, on la improvisació i la creació de música requereixen una gran quantitat de bagatge previ. Aquesta història exposa valors importants que es repeteixen constantment en tots els llibres impulsats per l’ACEM: l’autoestima, tenir criteri propi, ser diferent i no seguir el corrent, ajudar als qui ens envolten, gaudir del camí i no pensar només en la meta, l’aprenentatge que es fa tot caminant amb l’aportació de tothom que et vas trobant.

Totes aquestes escoles van participar d’aquest magnífic i especial CantaXics:

EMM de Torelló, Musicargentona, EMD del Pallars Consorci Pallars, EMM de Linyola, EMM d’Artés, EMM Musicant de Cardona, EMM de Sallent, EMM de Castellar del Vallès, EMM de l’Ametlla del Vallès, EMM d’Ulldecona, EMMDT de Montornès del Vallès, EMM de Sant Vicenç de Castellet, EMM de Montmeló, EMM de Roda de Ter, EMM de Berga, EM d’Arts d’Esparreguera, EMM de Sant Joan de Vilatorrada, EMM Llavaneres, EMM St. Feliu de Guíxols Vall d’Aro, EMM Eixample, EM d’Arts del Lluçanès, EMM Puig-reig i Aula associada de Gironella, EMM Arenys de Mar, EMM de Callús, EMM de Gurb, EMM de Viladecavalls, EMM de Sant Esteve de Palautordera, EMM la Seu d’Urgell, EMM de Mataró, EMMCA de l’Hospitalet de Llobregat, EMM de Bellpuig, EMM de Sant Guim de Freixenet, EMM de Constantí, EMM de Sant Pere de Ribes, EMM de Sitges, EMM del Perelló, EMM d’Alcover, EM d’Arts en Viu del Prat de Llobregat, EMM d’Igualada, EMM la Selva del Camp, EMM d’Abrera, EMM de Torredembarra, EMMD de Móra d’Ebre, EMM de Vacarisses, EMM de Castellbisbal, EMM d’Esplugues de Llobregat, EMM de Sant Sadurní d’Anoia, EMM de Salou, EMM d’Olesa de Montserrat, IEA Oriol Martorell, EM de l’Alt Penedès, EMM de Tarragona, EMM de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, EMM de Vila-seca i EM de les Garrigues.

En l’espectacle van participar com a músics el mateix compositor de la cantata, en Miquel Coll i Trulls (Baix), Pepo López (Guitarres),  Alba Logan Sallent (Violí), Kapi Medina (Bateria) i Laia Tatjé (Teclats).

Com a equip escènic vam poder comptar amb el mateix creador de la cantata, en Manel Justícia (Narrador), Cèlia Roca (Titellaire), Pau Gassó (Titellaire), Albert Ballonga (Titellaire), Francesc Sallent (Titellaire), Arnau Molina (Titellaire), Toni Fitó (Titellaire), Candela Cabello (Titellaire), Mònica Baena (Titellaire) i Ricard Cabello (Coordinació titellaires).

L’equip tècnic el va formar el David Casamitjana, com a disseny de so i tècnic de PA; el Ferran Conangle, disseny de so i tècnic de PA; el Pere Albinyana, disseny de so i cap tècnic; Daniel Sánchez, com a Tècnic assistent de PA; Niceto Aguilera, com a Tècnic de monitors; Jonatan Garcia, Tècnic de so; Albert Sanjuan, Tècnic de monitors; Brais Sainz, Tècnic de so; Joan Roca, Tècnic de so; Pablo A Robles, com Tècnic de so.

Pel que fa als decorats, el disseny i la construcció van anar a càrrec també de Manel Justícia i Diego Justícia.

Un especial agraïment a Mercè Pi, la directora de la cantata i a la Ruth Matamala, Sonia Lanau i Dani Medina, per la seva tasca de producció i coordinació durant tot l’esdeveniment i dies previs.

L’ACEM fa 30 anys de recorregut i no ha parat d’impulsar projectes, formació i desenvolupament del professorat de música català, intercanvis i activitats arreu de Catalunya i fora de l’estat.

El CANTAXICS és el projecte de més llarga durada de l’ACEM que des de fa 15 anys que es va començar, i que s’ha materialitzat en 11 contes per a infants entre els 3 i 8 anys. Si voleu conèixer més sobre la resta de cantates, consulteu aquest enllaç

Visca els 30 anys de l’ACEM!

 

Categories: 30 aniversari, Notícies, Notícies ACEM, Notícies Activitats, Notícies del Sector, Notícies socisEtiquetes: , , , , , ,