El proper 26 d’octubre la Càtedra Pau Casals organitza una Jornada internacional al voltant de la Música com a eina d’acció i transformació social

La Càtedra Pau Casals de Música i Defensa de la Pau i dels Drets Humans, impulsada per la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),  vol retre homenatge a un dels noms més universals de la cultura catalana, amb una visió oberta i defensora d’un món millor, que va expressar al llarg de la seva vida el compromís de la música amb les persones.
El proper 26 d’octubre la Càtedra Pau Casals organitza una Jornada internacional al voltant de la Música com a eina d’acció i transformació social.
La jornada professional “Música i transformació social”, que s’engloba dins la commemoració dels 50 anys de la mort de Pau Casals de 2023, posarà el focus en el paper transformador de la música per a la cohesió i la inclusió social, el diàleg intercultural i la prevenció de conflictes.  Vol ser una oportunitat per reflexionar conjuntament sobre els per què i per a què creiem que és necessari reivindicar la música com a dret i eina necessària en la construcció de societats més atentes i justes, tot visibilitzant la feina que es fa, escoltant les veus de persones que formen part de projectes d’àmbit tant local com nacional i internacional. 
Les reflexions i continguts de les diverses sessions de la jornada buscaran recollir i sistematitzar un conjunt d’experiències il·lustradores per a una millor transferència del coneixement sorgit de les pràctiques socials i culturals. 
Més enllà de compartir experiències, a partir de la diagnosi de la situació actual, es reflexionarà sobre els reptes pendents i possibles línies d’actuació necessàries per afrontar-los. Per això, al llarg de la Jornada podran sentir-se les veus de persones que han participat en projectes de música i comunitat. 
Les persones inscrites gaudiran també d’una experiència musical col·lectiva.

 

La jornada serà gratuïta, començarà a les 9h i comptarà amb les participacions de  María Claudia Parias, Presidenta executiva a la Fundación Nacional Batuta de Colombia; Marina Garcés, filòsofa, assagista i professora a la UOC; Jose Luís Rivero, CEO i Director Artístic a l’Auditori de Tenerife; Núria Sempere, Directora general de l’ESMUC; Hugo Cruz, Creador, programador cultural i investigador; Pablo González, Director general de Vozes, entre d’altres.  Consulta la resta de persones participants en el programa complet.
Compartir a:

ALTRES NOTÍCIES

L’Escola de Música de La Vall del Tenes necessita professor/a de piano, sensibilització i llenguatge per incorporació immediata pels dilluns, dimarts, dimecres i dijous tardes i dijous també migdia per…

22/05/25
ACEM

L’ Escola Municipla de Música d’Agramunt necessita professor/a de percussió per al curs 2025-26 com a mínim 2 dies la setmana Podeu enviar un correu a c5006434@xtec.cat amb el CV.

20/05/25
Notícies

En el marc del Festival RITMIKS, que se celebra del 29 de maig a l’1 de juny de 2025, l’ACEM i l’EMU organitzen el Fòrum d’Educació Musical a Vic El…

19/05/25
Notícies
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Newsletter

Vull rebre el butlletí mensual amb notícies sobre educació musical

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable del tractament: ACEM Associació Catalana d’Escoles de Música
Finalitat del tractament: Gestionar les consultes plantejades i l’enviament de newsletters, comunicacions comercials i promocions.
Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l’interessat/da.
Conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les dades i la limitació o oposició al tractament. Dades de contacte per exercir els vostres drets: acem@acem.cat
Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional a la nostra Política de Privadesa.