La Trobada Fiddle reunirà més de 500 alumnes de corda fregada de 28 escoles de música de Catalunya

El dissabte 6 de febrer, a les 11 hores, l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), i l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) organitzaran conjuntament la segona Trobada Fiddle per a estudiants de corda fregada d’escoles de música d’arreu de Catalunya que tindrà lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aquesta activitat s’emmarca dins la segona edició del Barcelona Fiddle Congress que tindrà lloc del 4 al 7 de febrer a l’Esmuc, amb l’objectiu de tornar a crear un espai per compartir i debatre coneixements en l’àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica. Entre les activitats i els concerts programats, el congrés comptarà amb la presència de figures internacionals destacades de l’àmbit de la corda no clàssica, com ara Yuval Gotlibovich, Darol Anger, Cassey Driessen, i Jason Anick.

La Trobada Fiddle consistirà en un assaig-concert multitudinari i participatiu conduit pel violinista Oriol Saña acompanyat del grup convidat aupaQUARTET amb la proposta del tema Le Grand Funk, juntament amb els professors Darol Anger, Casey Driessen i Jason Anick.

Està prevista la participació de 500 alumnes, a partir de 8 anys d’edat, que s’han inscrit amb antelació, i que pertanyen a tots els nivells de les escoles municipals de 28 poblacions de Catalunya. La Sala Oval del MNAC presentarà un ple total ja que s’han venut totes les entrades de l’espectacle de manera anticipada, al preu de 3 euros.

Treball previ amb professorat

Abans de l’encontre, el passat 14 de novembre es va fer una sessió informativa i pràctica amb l’instrument adreçada a tot el professorat que participarà amb els seus alumnes a la Trobada Fiddle. Aquesta sessió tenia l’objectiu de preparar el material de la Trobada per tal que entenguessin la dinàmica de l’assaig-concert, que és totalment diferent a un concert convencional.

 

 
Categories: NotíciesEtiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,