Comunicat de l’ACEM en relació a la pròrroga de les noves mesures que afecten a les escoles de música

Des de la Junta de l’ACEM, Associació Catalana d’Escoles de Música amb 130 escoles associades d’arreu de Catalunya, lamentem que la publicació de les noves mesures per la contenció del brot epidèmic no hagi servit per rectificat els errors de l’anterior Resolució. Es continua confonent el que és un centre educatiu de règim especial amb una activitat extraescolar, ubicant erròniament les escoles de música en aquesta segona categoria, contràriament del que estableix la Llei d’Educació de Catalunya.

Seguim sent els únics centres educatius que no podem fer presencialment l’activitat lectiva.

Durant aquestes setmanes el progrés de l’alumnat en relació als currículums i programes dels centres s’ha vist alterat. Si bé tots els centres han fet un esforç per mantenir un seguiment no presencial de la formació, les nostres activitats no es poden realitzar telemàticament de manera satisfactòria.

Volem expressar la nostra decepció per la desconsideració de les escoles de música com a centres que formem part del sistema educatiu.

Demanem a les autoritats de Catalunya que les properes resolucions es coneguin uns dies abans de la seva publicació per tal que els centres puguin reorganitzar la seva activitat.

Un cop més seguim a la disposició del Govern de Catalunya per continuar treballant conjuntament en la definició i aplicació de les mesures que garanteixin la seguretat als centres. 

Barcelona, 14 de novembre de 2020

Categories: Notícies, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , , , , , , , ,