Passa el fil: Processos creatius, cooperatius i integratius en l’aprenentatge musical

Formadores: Mireia Aguiar i Alba Pujol
Tipus de curs: presencial
Data:
Dissabte 20 i diumenge 21 de març de 2021
Horari: Dissabte de 10 h a 14 h i de 15.30 h a 19.30 h. Diumenge de 10 h a 14 h
Lloc: Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua de Mogoda
Durada: 12 hores
Preu:
60€ professorat escoles ACEM / 120€ no soci
INSCRIPCIONS: Curs cancel·lat


Descripció del curs:

Curs teòric-pràctic on reflexionarem sobre el nostre rol docent i sobre el procés d’aprenentatge musical i artístic al llarg de la vida, compartint noves mirades des de la perspectiva de l’Orff-Schulwerk i de la Teoría de l’Aprenentatge Musical d’Edwin Gordon (MLT). Compartirem recursos i estratègies pràctiques i accessibles per desenvolupar l’escolta, la creativitat, la cooperació i el gaudi per fer música mitjançant el llenguatge oral, amb el mateix cos, la veu i amb instruments, a partir d’exemples d’activitats de música i moviment d’aplicació en els diferents àmbits de l’educació musical (Iniciació, llenguatge musical, instrument, etc.). Tot això complementat amb la reflexió sobre la nostra tasca i quin rol tenim abans, durant i després d’entrar a l’aula.

Material que ha de dur cada participant: 

  • Roba còmode
  • Portar el propi instrument (si és possible)

Mireia Aguiar:

Sóc professora de música i em dedico a la docència perquè crec que amb la música i les arts contribuïm a fer un món millor. M’agrada ajudar a desvetllar la musicalitat inherent en totes les persones compartint experiències musicals i artístiques.

Treballo en escoles de música, actualment a l’EMM Miquel Blanch i EMM Can Ponsic. Sóc sòcia fundadora i l’actual presidenta d’Orff Catalunya amb qui organitzem i coordinem cursos internacionals de formació per al professorat. També he col·laborat a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) amb la comissió de formació. Com a formadora de formadors he realitzat cursos per al professorat a diverses escoles de música, sessions de formació a l’alumnat de pedagogia de l’ESMUC dins el seminari de didàctica i a l’escola d’estiu, sessions de formació als estudiants de magisteri de la menció de música de la UAB, així com per als alumnes de pedagogia del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals, entre d’altres.

La meva formació és: Orff Schulwerk Certification del San Francisco Orff Schulwerk Course (EUA), Extended studies in Orff-Schulwerk de Finlàndia (ORFF-course I, JaSeSoi ry). Certificat de professora d’Educació Musical Primerenca (IGEMEInstituto Gordon de Educación Musical España). Titulada en flauta de bec pel Conservatori del Liceu i en Cant Barroc pel Conservatorio Fernando dall’Abaco de Verona (Itàlia). Diplomada en Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Alba Pujol:

Sóc músic i pedagoga i m’apassiona investigar i acompanyar processos d’aprenentatge musical i expressió artística al llarg de la vida, per una formació integral de les persones, des de la convicció que totes som musicals i la música ens mou.

M’he especialitzat en els camps de l’educació musical primerenca i la veu creativa. Sóc Titulada Superior en Pedagogia musical a l’ESMUC i Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB.

M’he format en la Music Learning Theory de E. Gordon, certificant-me als Estats Units (Universitu of South Carolina i University of Buffalo) i esdevenint faculty del Gordon Institute (GIML). També he completat la certificació del San Francisco International Orff Course. Sóc facilitadora de Cant Prenatal i de Community Drum Circle.

Com a formadora, imparteixo cursos, conferències i tallers sobre educació musical i la primera infància per tota la Península i Amèrica Llatina (Colòmbia, Perú, Brasil, Costa Rica, Nicaragua), i realitzo col·laboracions i assessoraments en escoles infantils i centres de primària.

Em trobareu compartint música, educació i projectes artístics com a professora del departament de pedagogia de Musikene (Centre Superior de Música del País Basc) i de l’Escola Municipal de Música de Mataró; com a sòcia de Musicop; com a professora formadora de IGEME (Instituto Gordon de Educación Musical España) i en l’espectacle Concerts per a Nadons de la cia. Abiabaï.

 

 

Amb el suport del Departament de Cultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Categories: Notícies