Qi Gong, energètica de la veu i improvisació

 

Formadora: Anna Subirana
Tipus de curs: presencial
Data: 
Dissabte 17 d’abril de 2021
Horari: De 10 h a 14 h i de 15.30h a 19.30h
Lloc: Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) – Barcelona
Durada: 8 hores
Preu:
50€ professorat escoles ACEM / 100€ no soci
INSCRIPCIONS:
A través de Music.cat

 


Descripció del curs:

El Qi Gong (txi kung) és un art taoista, un sistema holístic d’autocuració i meditació que inclou tècniques estàtiques i en moviment, tècniques respiratòries, massatges i sons per tal d’assolir el benestar de la persona i la seva relació amb la naturalesa i els altres. La seva pràctica emfatitza amb l’escolta, ens porta a afinar els nostres sentits i prendre consciència del nostre aquí i ara. Al Qi Gong es treballa amb l’estructura física i amb la respiració, mentre estant, ens fa reconèixer les nostres emocions i diàlegs interns. Ens ajuda a trobar la nostra afinació (cos-emoció-ment), el to correcte (tensió/col·lapse), l’arrelament i la fluïdesa,  l’acció i la no acció en el moviment i en la quietud. La pràctica del Qi Gong ens aporta sensibilitat i presència. 

L’energètica de la veu (exercicis energètics taoistes aplicats a la vocalització i l’expressió) ens permet connectar amb el nostre so i gaudir de la nostra veu d’una manera senzilla. Juntament amb les tècniques de cant i foniatria, reconeixem els fonaments de la veu: la font, la producció i la ressonància, trobant el nostre espai interior, el nostre so natural, la nostra tessitura, la capacitat de sonar, sentim la nostra vibració i ressonem amb els altres. La vibració de la veu ens permet alliberar i equilibrar el nostre estat d’ànim, amb els sons arribem de manera directa al nostre interior trobant els espais interns, les emocions, els sentiments. Amb el treball amb els òrgans i els centres energètics, retrobem el benestar i ens ajuden a estar presents.

La improvisació, des de l’aquí i ara, ens permet experimentar, no jutjar, a curar l’escolta interna i externa, l’espontaneïtat i la presència. Creant sons, textures sonores, rítmiques, melòdiques i harmòniques aprenem a prendre decisions sonant col·lectivament. Ens deixem sorprendre, reforcem la confiança individual i amb els altres descobrint nous recursos sonors tant amb la veu com amb els instruments gaudint plenament del moment present. 

Material que ha de dur cada participant: 

Anna Subirana:

Cantant, Musicoterapeuta UB, Sonoterapeuta, Infermera UB. Vaig fer els meus estudis musicals a l’Escola de Música del Zeleste, els de veu amb Joaquim Proubasta, Lotty Lewis Foniatria amb la Dra. Cristina Arias. Practico Qi Gong i Tai Txi des de fa més de 25 anys amb mestres com: Tew Bunnag, Miquel Àngel Cabrer; Alain Baudet i Dr. Oscar Salazar.
He col·laborat amb la veu amb cantants, músics, ballarins, artistes plàstics, de cinema, i d’audiovisuals, titellaires i poetes creant espectacles de música, dansa, de teatre d’objectes i improvisació contemporània i gravant diversos CD i vídeos de creació. He actuat cantant a Anglaterra, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Brasil i a l’Estat Espanyol.
Actualment professora de veu al Postgrau Treball Corporal Integratiu (INEF). Sessions particulars i de grup de cant, veu i veuteràpia.
Cantant: INSTANTS WISLAWA SZYMBORSKA amb Kórnik trio (Concert poètic-visual). GOST, LA MERCÈ (Espectacle d’0mbres i llums). Improvisació contemporània Nuno Rebello, Albert Cirera, Miriam Félix, Celeste Arias, Tom Chant, entre d’altres.
He estat professora de veu i cant: al Centre d’Estudis de Cinema de Catalunya, a l’Institut del Teatre de Terrassa i professora de Veuteràpia al Master d’Artteràpia de la UVIC-AEC.
Alguns espectacles de creació: Veu a cappella: STUPENDAMS premi Ràdio 4 i la COPE. Teatre objectes i veus: TRANS FUGUES amb Lacònica/la cònica i MAL , premi Serra d’or 2000. Música experimental: ARAKI amb en Joan Saura. Teatre: Medea-Mix amb Metadones. Magda Puyo. Música i Poesia: GRAPA amb Txiki Berraondo. Música i pintura: LES CINC FASES amb Rosa Martí, Imma Udina. Música i dansa: KATIUSKES amb Rosa Muñoz/Joan Saura i Andres Corchero. PIES QUIETOS amb Ayako Zushi, Imma Udina i Joan.

 

Amb el suport del Departament de Cultura

 

 

 

 

 

Categories: Cursos, Notícies Activitats