Parlem de…formació continuada del professorat

Data: Divedres 03 de desembre de 2021
Horari: De 10h a 12h
Durada: 2 hores
Doble format: Presencial (Seu SGAE – Passeig Colom 6 de Barcelona) + streaming al canal Youtube de l’ACEM
Preu: gratuït per a professorat i equips directius d’escoles ACEM.
INSCRIPCIONS:
A través d’aquest formulari.

La innovació, la investigació i la formació són elements clau que configuren els nostres projectes. És per això que és essencial dissenyar espais i formats concrets on poder crear contextos de reflexió i recerca per a poder resoldre la diversitat de situacions que ens trobem les escoles de música. En una realitat canviant, on el model d’escoles de música poc a poc està ampliant els seus radis d’acció cap a altres manifestacions artístiques i nous públics, quin ha de ser el paper dels propis centres, de la formació inicial, del mercat privat i de la pròpia ACEM en matèria de formació continuada?

Per discutir quin són els formats, els temes i les necessitats actuals de formació del professorat en l’àmbit de els escoles de música, en aquest Parlem de… hem convidat a la Montse Anguera, responsable l’Àrea de Talent de Musicop; l’Ester Bonal, directora de Xamfrà, co-coordiandora del Postgrau d’ Arts escèniques i Acció Social de l’Institut del Teatre i professora de l’ESMUC; l’Anna Gonzàlez, membre de la comissió de formació de l’ACEM i professora de l’EMM de Vacarisses; i l’Oriol Ferré, fundador d’Harmony Games i la plataforma Music.cat.

 
Montse Anguera

Responsable de Talent: Àrea de Treballadores i Àrea de Formació Interna MUSICOP, Coordinació acadèmica EMM Mataró

Sóc Mare per vocació, Feminista convençuda i Cooperativista per casualitat! Sóc sòcia treballadora de la Cooperativa Musicop des de l’any 2012. Hi treballo com a Coordinadora Acadèmica de l’EMM Mataró des de l’any 2015 i compagino aquesta feina amb ser membre de l’Equip Directiu de la Cooperativa fent de responsable de l’Àrea de treballadores i de la de Formació Interna. Abans vaig ser directora de l’EMM de Roda de Ter i l’Esquirol, on va germinar la llavor del que actualment sóc i on vaig créixer amb moltes de les persones que estimo i admiro profundament!

Actualment em dedico exclusivament a temes de gestió, però trobo molt a faltar la docència (que no exerceixo per poder conciliar). M’interessa l’àmbit del lideratge i facilitació d’equips. Estic super convençuda que una altra manera de fer és possible si abracem els valors del feminisme, si posem les cures al centre de les nostres organitzacions i si posem la mirada en les persones i les seves necessitats. Actualment, la major part del meu temps el dedico a maternar amb tanta consciència com sóc capaç.

Ester Bonal

Directora de Xamfrà, CEO d’El Teler de Música, Directora d’EducArtS i professora del Departament de Pedagogia de l’ESMUC. 

Fa música des dels 5 anys a L’ARC de Barcelona. Ha fet piano, guitarra, flauta dolça i flauta travessera i cant. S’ha format en múltiples cursos de pedagogia musical i direcció coral. Professora de música a instituts de secundària entre 1991 i 2001, on duu a terme diferents projectes artístics  interdisciplinaris. 

Del 2001 al 2008 és cap d’estudis a L’EMM Can Ponsic (Barcelona), gestionada per la fundació l’ARC Música, on dirigeix el cor infantil i el cor femení (fins al 2018). El 2004 impulsa un nou projecte de la Fundació l’ARC Música:  Xamfrà, Centre de Música i Escena per la inclusió social, al Raval, que dirigeix des del 2008. L’any 2013 comença “El Teler de Música”, empresa social de recursos didàctics musicals.  Al 2014 rep un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. Des de 2017 és Directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona). Formadora en cursos música, direcció coral, organització educativa… en diferents cursos, post-graus i màsters en diferents Universitats.

Professora del Departament de Pedagogia de l’ESMUC des del 2002.

Anna González Albalà 

Membre de la comissió de formació de l’ACEM, cap de departament i professora de llenguatge i coral a l’EMM Vacarisses.

Titulada a l’ESMUC en Pedagogia per a la Formació Musical Bàsica i General; més tard obtinc el Certificat d’Aptitude au Professorat de l’Enseignement du Second degré (Ministère de l’éducation nationale – France) i el Títol d’expert universitari en Música, Creativitat i Moviment (Blanquerna/El musical), durant tots aquests anys he treballat com a professora en diverses escoles de música i instituts de secundària. 

Actualment sóc cap del departament de llenguatge i professora de sensibilització, música i moviment, llenguatge i corals a l’EMM Vacarisses; directora de l’entitat Cor de Vacarisses; membre del grup musical Corrandes són Corrandes i membre de la comissió de formació de l’ACEM.

Oriol Ferré Puntos

Formador en educació musical, professor de música, director d’Harmony Games i CEO de Music.cat

Jazz i Música Moderna a l’ESMUC i diplomat pel Sant Francesc Orff Schulwerk Certification Program. Ha impartit cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l’educació musical a Catalunya, València, Aragó, Madrid, Euskadi, Andalusia i països com Itàlia, Finlàndia o Brasil col·laborant amb diverses organitzacions i plataformes educatives d’arreu.
 
És professor de música de l’EMM Miquel Blanch de Castellbisbal, creador i director de la col·lecció de materials didàctics d’Harmony-Games i CEO de Music.cat, plataforma virtual de difusió i gestió d’activitats formatives adreçades a docents de música.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies Activitats, Notícies del Sector, Notícies Formació Professorat i Equips Directius, Notícies socis, Parlem de ..., XerradesEtiquetes: , , ,