Fòrum Educació Musical al s. XXI: El Cos. (ESMUC, 7-7-22)

Vivim, ens comuniquem i aprenem amb el cos. Al llarg del segle XX algunes persones pioneres van obrir camins amb les seves recerques i van reivindicar l’espai del cos en l’educació musical reclosa dins el marc de la tradició culta europea.

Avui l’educació musical necessita conviure amb noves mirades en relació al cos. Durant vint anys el professorat de les assignatures de cos de l’ESMUC ha reflexionat i aprofundint en orientacions, metodologies i didàctica corporals que permetin a futurs professionals fer un camí d’autoconeixement i de recerca pròpia des d’una mirada integradora, enfocada a la consciència de l’experiència, al creixement personal i a la disponibilitat del potencial artístic, evitant els abordatges mecanicistes.

Trobem necessari redescobrir i actualitzar les aportacions de les pioneres del moviment conscient, i, sobretot, preguntar-nos quin paper li atorguem al cos dins de l’educació musical, a qui i a què ha d’obeir, de qui i de què s’ha d’alliberar i, en definitiva, de quin cos estem parlant i quins camins es poden recórrer en aquesta aventura apassionant.

En aquesta jornada escoltarem la veu d’altres professionals que també treballen en aquest camp per crear un espai on puguem compartir la seva mirada, el seu pensament i la seva experiència.

Objectius

· Reflexionar sobre l’espai i el tractament del cos en l’educació musical.
· Posar en comú temàtiques i problemàtiques que trobem rellevants en l’escenari professional  actual.
· Escoltar professionals de llarga trajectòria que compartiran la seva visió del cos en l’educació musical.
· Experimentar algunes propostes pràctiques en tallers.
· Compartir idees que poden enriquir el nostre treball a l’aula.
· Gaudir d’un espai de trobada i d’intercanvi entre docents i persones interessades en el tema.

Preu: activitat gratuïta
Termini
inscripcions: 4 de juny
Més informació i inscripcions: https://www.esmuc.cat/reserva-la-data-per-al-forum-educacio-musical-al-xxi/

 

Categories: Cursos, formació, Notícies