El Ministeri de Cultura convida les entitats i empreses del sector cultural a sumar-se al Bo Cultural Jove

El Ministeri de Cultura ha obert el termini d’inscripció d’empreses i entitats del sector cultural, tant públiques com privades, al programa del Bo Cultural Jove, un projecte pel qual els i les joves que arriben a la majoria d’edat aquest any 2022 rebran 400 euros per invertir única i exclusivament en productes i activitats culturals.

El Ministeri ha destinat més de 200 milions d’euros a aquest programa, que també té com a objectiu donar suport a un sector especialment afectat per la pandèmia i les mesures sanitàries. A Catalunya seran 81.972 els joves que podran beneficiar-se del Bo, amb una inversió de 32.788.800 €. Els joves podran gastar els 400 euros del Bo en activitats, iniciatives, productes i serveis culturals, d’acord amb un esquema establert pel programa:

· 200 euros en arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals.

Per exemple: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals i audiovisuals.

· 100 euros en productes culturals en suport físic.

Per exemple: llibres, revistes, premsa o altres publicacions periòdiques, videojocs, partitures, discos, CD, DVD i Blu-ray.

· 100 euros en al consum digital o en línia.

Per exemple: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura, audiolectura o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals, subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes i altres publicacions periòdiques.

El programa impulsat pel Govern d’Espanya busca que l’entrada a l’edat adulta arribi acompanyada d’un impuls per al gaudi i la descoberta d’activitats culturals per tal de crear un hàbit entre els i les joves que els acompanyi durant tota la vida. Per assegurar l’èxit del Bo, el Ministeri anima les entitats i empreses del sector cultural a sol·licitar l’adhesió al programa.

Per formar-ne part, cal enviar la sol·licitud a través del web oficial.

Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , ,