Curs: “Eines per al cant coral” amb Elisenda Carrasco a EMM Berga

Formadora: Elisenda Carrasco
Tipus de curs: presencial
Data: Dissabte 28 de gener de 2023
Horari: 10.30 h a 13.30 h i de 15 h a 17 h
Lloc: EMM Berga (Plaça del Pare Antoni Baylina, 15 08600 Berga)
Durada: 8h
Preu: 55€ profesorat escoles ACEM i alumnes ESMUC i Jam Session / 90€ no socis 

Inscripció: al web de music.cat
Data límit inscripció: 20 de gener 2023

Treball a partir de la pròpia veu per a conèixer i aprofundir en la veu dels infants i joves.

Didàctica de la cançó com a eina bàsica de creixement al cor.

Pràctica de la tècnica bàsica de direcció coral i diferents ritmes d’assaig.

Elisenda Carrasco
Nascuda a Barcelona, Elisenda Carrasco inicià els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona on obtingué els Títols Superiors d’Harmonia, Composició i Instrumentació, i Direcció d’orquestra amb Josep Soler i Salvador Mas respectivament. També va finalitzar el grau Superior de Pedagogia en l’especialitat de direcció coral, obtenint les màximes qualificacions.

En el camp de la direcció coral ha treballat entre d’altres amb S. Johnson, L. Heltay, J. Prats, P. Cao, H. Rilling i F. Bernius, així com també amb els mestres G. Hollerung i J. Frihsmund, becada per Musica Mundi a Alemanya. Paral·lelament sempre ha continuat els seus estudis de cant.

Elisenda Carrasco ha focalitzat el seu treball en l’ensenyament de la direcció coral i el treball vocal amb els infants i joves. Fa més de 30 anys que es dedica al món de la pedagogia, destacant la seva tasca en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i en l’Escolania de Montserrat.

La formació de directors en cant coral infantil ha estat un dels àmbits que més ha aprofundit i desenvolupat. Per aquest motiu és convidada regularment a impartir cursos i tallers per tot el món (Europa, Àsia i Llatinoamèrica).

Ha impartit Màsterclass de direcció coral i pedagogia de la veu: a l’ESMUC, Escola Superior de Música de Catalunya, a la Universidad de Alcalà de Henares, Madrid i a la Bremen Universität, convidada per l’EuropaChorAkademie

Ha treballat per impulsar el Cant Coral en països com ara Turquia i l’Índia (a través de la Fundació Mehli Mehta, i el Sr. Z.Mehta) per afavorir aquesta eina integral educadora en els infants i plantejant plataformes de treball i estructures als governs locals respectius. 

Pel mateix motiu ha estat també convidada a la Universitat Pedagógica de Bogotà, Colòmbia.

La seva tasca l’ha fet mereixedora de premis com IMC Music Rights Award 2011 pel concert Hearts in Harmony, celebrat a L’Auditori de Barcelona i organitzat des del SCIC.

Durant 17 anys ha estat la directora musical i artística del Cor infantil de l’Orfeó Català, Palau de la Música Catalana. Ha dirigit també, durant quatre temporades, el cor mixt Lieder Càmera.

Col·labora habitualment amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona, en espectacles educatius, formant docents que participen en les activitats, i dirigint i creant concerts. Coodirigeix l’activitat Cantània, on actualment canten més de 50.000 escolars cada any. Ha dirigit també aquesta activitat a Alemanya, Bèlgica i Portugal. Dins de L’Auditori, ha col·laborat en programes simfònico-corals preparant els grans cors, en projectes com Canta amb l’OBC i d’altres projectes participatius. 

Dirigeix el Cor Infantil Sant Cugat, el cor femení Voxalba i El Cor Canta. És professora de Didàctica de Cant Coral a l’ESMUC.

 
Categories: formació, Formació ACEM, Formació ACEM, Notícies ACEM, Notícies Activitats, Notícies Formació Professorat i Equips Directius, Notícies socisEtiquetes: , , ,