Gaspar Cassadó, protagonista de la segona edició del Reintèrprets organitzada per l’ACIMC

En el 125è aniversari del seu naixement, l’ACIMC reivindica la figura de Cassadó, un dels violoncel·listes més importants del segle XX

L’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) presenta la segona edició del Re-intèrprets, iniciativa de divulgació dels grans intèrprets històrics catalans. En aquesta ocasió, l’entitat posarà llum a la figura del violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó i Moreu (1897 – 1966) en motiu del 125è aniversari del seu naixement.

El pròxim 4 de desembre al Conservatori Municipal de Barcelona tindrà lloc una jornada amb dues conferències i un concert centrats en la vida, obra i interpretacions de Cassadó, tot sota la coordinació artística de la violoncel·lista i musicòloga Gabrielle Kaufman. En paral·lel, tindrà lloc durant tot el mes de novembre una campanya de divulgació del violoncel·lista a les xarxes socials a través de càpsules audiovisuals creades especialment pel projecte (us adjuntem l’enllaç a la primer càpsula)

El dia 4 de desembre a les 18.30 tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona un concert que participaran cinc violoncel·listes i quatre pianistes catalans que interpretaran obres del repertori de Cassadó d’autors com Bach, Beethoven o Brahms així com obres pròpies i transcripcions. Els violoncel·listes participants seran Ramon Bassal, Laura Peribáñez, Mariona Camats, Gabrielle Kaufman i Amat Santacana.

Unes hores abans se celebraran dues conferències sobre Cassadó on es podrà descobrir les seves principals característiques com a intèrpret amb l’audició comentada d’enregistraments històrics i es donarà a conèixer la seva àmplia trajectòria artística a través de la relació epistolar que va tenir amb grans músics del moment. Les dues conferències aniran a càrrec de Gabrielle Kaufman i del violoncel·lista i estudiós de la figura de Cassadó Josep Bassal. Gabrielle Kaufman, coordinadora artística d’aquesta segona edició del Re-intèrprets, és violoncel·lista i doctora en musicologia per la Birmingham City University, especialitzada en la recerca sobre interpretació musical. És professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona, divulgadora musical i autora del llibre Gaspar Cassadó: Cellist, Composer and Transcriber (Routledge, 2017).

L’entrada, tant al concert com a les dues conferències del Re-intèrprets, serà d’accés lliure amb reserva prèvia via mail a acimc@acimc.cat

El cartell dels actes:

 

L’ACIMC, entitat sindical dedicada a defensar els interessos professionals dels intèrprets i docents de Catalunya, organitza anualment el Re-intèrprets amb la voluntat de posar en valor i difondre grans intèrprets catalans del passat a través dels intèrprets actuals, de manera que passat i present es donen la mà per projectar-nos cap al futur amb un millor coneixement de la nostra tradició interpretativa.

Gaspar Cassadó va ser un dels violoncel·listes més eminents del seu temps. Alumne de Pau Casals a París, va triomfar a tot el món al llarg de més de quaranta anys. Les seves abundants gires internacionals, bé com a solista o com a membre de grups cambrístics de primer ordre, no van impedir una excel·lent tasca pedagògica i una rellevant obra compositiva.

 
Categories: Notícies, Notícies Activitats, Notícies del Sector, Notícies socisEtiquetes: , , ,