Èxit de participació de les Jornades organitzades per ACEM, UEMyD i FEMP sobre ensenyaments artístics en entorns rurals

Els passats 10 i 11 de febrer, l’ESMUC va acollir les jornades organitzades per l’ACEM, la Unió d’Escoles de Música i Dansa (UEMyD) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Van participar més de 40 persones presencialment i en streaming més de 170 persones. 

Durant aquests dos dies s’han compartit diversitat d’experiències sobre l’ensenyament artístic en entorns locals. Les jornades van ser encapçalades per Ivan Caro, president de l’UEMyD, Carles Farràs, president de l’ACEM, Fernando Rubio, president de la FEMP, Núria Sempere, directora general de l’ESMUC i van comptar amb la presència de la Sra. Mercè Chacón, directora general de Formació Professional de la GENCAT, acompanyada de la Sra. Olga Adroher, cap del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial. 

El primer dia va tenir lloc la taula rodona entre Rosa Rodríguez, de l’EMM de Prats del Lluçanès, José Henrique Martínez de Mota del cuervo (Castella la Manxa) o Elena Gómez de EMM de Daganzo (Madrid); la xerrada de l’alcalde de Juzbado (Salamanca) Fernando Rubio sobre la importància de les escoles de música per a la prevenció de la despoblació o la taula rodona sobre finançament liderada per Marcos Úbeda d’EMM Vall d’Albaida (València), Víctor Domínguez d’EMM Pública Arratia (País Vasc) i Javier Irigoien d’EMM Aralar (Navarra).

El dissabte 11 de febrer va començar amb la ponència de la Judith Barros que va exposar el marc teòric i situació de les Escoles de Música i art a l’entorn rural. Més tard, va ser el torn per tractar el perfil del professorat artístic i la seva polivalència i van intervenir Luis Antonio Martínez de l’EMM de Veguellina de Órbigo (Castilla y León), Pilar Blazquez de l’EMM de Benasque (Aragón) i Enrique Muñoz de l’EMM de Santisteban del Puerto; Torreperogil; Navas de San Juan; Vilches; Arquillos; La Puerta de Segura; Siles;
Orcera (Andalucía).

Podeu tornar a visualitzar les jornades en aquests enllaços: 

Divendres 10 de febrer

Dissabte 11 de febrer

Des de l’ACEM, volem donar gràcies a tots els municipis, ponents, col·laboradors i participants. Tots hem fet possible que es duguin a terme aquestes Jornades, fent d’elles un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències.

 

 

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del Sector, XerradesEtiquetes: , , , , ,