Molt bona acollida del taller “Tu ets el teu instrument” amb Margarida Olivé a l’Esmuc

El passat dissabte va tenir lloc a l’Esmuc el taller matinal “Tu ets el teu instrument” amb Margarida Olivé, on músics de diferents especialitats instrumentals van poder endinsar-se de forma pràctica en alguns dels principis del Mètode Feldenkrais i l’educació corporal integrativa.
Partint des de la individualitat de cada participant, vam viatjar per algunes seqüències d’Autoconsciència a Través del Moviment, en les quals vam explorar de forma experiencial temes com l’ús de l’atenció, la reducció de l’esforç, la propiocepció i l’autoimatge en l’aprenentatge motor. Ens van resultar especialment interessants les dinàmiques en parelles on els participants van poder descobrir alguns hàbits i patrons corporals en relació amb el seu instrument musical. 
 
Vam parlar de la importància de conèixer el nostre funcionament en profunditat i en el potencial d’aprenentatge que tenim al llarg de la vida per crear nous hàbits. Hàbits que ens permetin abandonar tensions innecessàries i tocar amb més plaer i confiança.També vam tractar alguns exemples sobre com despertar la sensibilitat i l’escolta corporal dels nostres alumnes i com incorporar pràctiques adaptades que fomentin relacions més lúdiques i sanes amb la pràctica instrumental.
Gràcies a la gran obertura i disponibilitat de tots els assistents, es va crear un clima grupal molt agradable i propici per obrir un espai creatiu i lúdic que ens portaria a concloure el taller amb una divertida improvisació col·lectiva
 
 
 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del Sector, Notícies Formació Professorat i Equips DirectiusEtiquetes: , , , , , , ,