Deu anys de la primera Trobada Fiddle

Aquest mes de novembre fa deu anys que es va celebrar el primer Barcelona Fiddle Congress, el punt de trobada on docents, intèrprets, pedagogs, sonòlegs i musicòlegs van reunir-se per compartir i debatre coneixements i experiències en relació amb l’àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica, com ara el jazz, la música moderna, el folk i la música tradicional. El primer congrés es va celebrar del 15 al 17 de novembre de 2013, juntament amb la seva primera Trobada Fiddle que es va celebrar al Pavelló d’Esports de  Martorell.

Des del 2013, el Barcelona Fiddle Congrés ha tingut quatre edicions més, amb una periodicitat bianual, i tenint en compte l’endarreriment provocat per la pandèmia de la Covid-19. En aquest temps, per les diferents edicions han passat més de 60 professors, 350 congressistes, 3500 estudiants de moltes escoles de música, a més de molts familiars.

La Trobada Fiddle és en un concert multitudinari i participatiu on l’alumnat d’escoles de música participant, conduïts per professorat i artistes interpreten obres del món de la corda fregada d’estil no clàssic. L’última trobada, celebrada el 13 de febrer de 2022 a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) va comptar amb la participació de 400 estudiants, 67 professores i professors, i 29 escoles de música.

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , ,