Intervenció de la consellera Rigau a la Jornada de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

El passat 24 de novembre es va celebrar una jornada sobre la gestió educativa organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya que portava per títol “El món local i la sostenibilitat de la gestió educativa”.

A les 9.30h es va formar la taula amb el president de la FMC, Manuel Bustos, acompanyat per la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, i el president de la Comissió d’Educació de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde d’Olost, Josep Maria Freixanet.

Va començar prenent la paraula el Sr. Bustos que va agrair la presència de la Consellera i va fer una referència a la crisi, puntualitzant que segurament no és una crisi  sinó un canvi de paradigma. Seguidament va explicar que els ajuntaments en aquests moments volen mantenir els serveis que presten als ciutadans. Va parlar molt de llars d’infants i gens d’escoles de música. Finalment va demanar concreció  a la consellera per poder mantenir els actuals nivells de qualitat.

A continuació va prendre la paraula la consellera Irene Rigau. Va explicar que era a la jornada per responsabilitat, però va especificar que encara no s’havia decidit res sobre el finançament dels serveis municipals. Va explicar que hi ha 57 milions d’euros que el Departament d’Ensenyament encara està pendent de rebre de Madrid. Va comentar que segons l’article 159 de la LEC, els ajuntaments ila Generalitat són corresponsables d’aquests serveis i que la intenció del govern és la de conservar-los.

La Consellera es va comprometre a intentar, i ho va repetir diverses vegades, mantenir el mòdul del curs 2010-2011 per el curs 2011-2012. A partir de setembre 2012 tot està per veure.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , , , ,