La zona 5 de l’ACEM presenta el “Soundpainting Festival” a Vila-seca el proper 13 d’abril

La zona 5 de l’ACEM, que engloba una vintena d’escoles de música de la demarcació de Tarragona, presenta una nova proposta, el “Soundpainting Festival” el proper 13 d’abril a Vila-seca.

Serà una trobada de més de 100 músics de diferents escoles de música de la zona per treballar i difondre aquest nou llenguatge de composició en viu i d’improvisació guiada. En definitiva, aquesta trobada busca fomentar la creativitat, la innovació i la improvisació.

Tot i que la presentació d’aquesta proposta serà el dissabte 13 d’abril, aquest projecte està en marxa des del gener, quan es va realitzar un curset de formació sobre soundpainting als directors d’agrupacions de les diverses escoles de música participants perquè transmetessin les nocions bàsiques d’aquest llenguatge a les seves formacions.

A l’abril, aquest projecte es presentarà al conservatori professional de música de Vila-seca, on es realitzarà una jornada de treball i assajos, i un concert públic final.

A més, s’aprofitarà l’avinentesa per presentar també en terres tarragonines la primera orquestra professional de soundpainting de Catalunya, la “Wholegroup-play”.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Música

de Vila-seca i de l’Orquestra de Soundpainting de Catalunya, a més de les escoles de música d’Alcover, Ametlla de Mar, Morell, Tarragona, Valls i Vandellós i L’Hospitalet de l’Infant.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies Activitats