El nombre d’alumnes matriculats a escoles municipals de música i dansa augmenta lleugerament aquest curs malgrat les retallades en educació

L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa ha realitzat durant el període que comprèn des del novembre de 2012 fins al gener de 2013 unes enquestes a les escoles municipals de música i dansa per conèixer la seva situació actual.

L’enquesta l’ha contestada un total de 89 escoles, i els resultats són evidents. La crisi i les retallades en educació han afectat notablement als centres públics d’estudis d’expressió artística.

Les dades d’aquesta enquesta reflexen que hi ha hagut un augment en el nombre d’escoles que aquest curs 2012-13 han hagut d’apujar les quotes. Actualment són 70 escoles (gairebé un 79% de les enquestades) que han augmentat les quotes dels estudis, mentre que el curs passat (2011-12) el nombre d’escoles amb quotes més altes era de 54 (un 61%).

Les retallades també s’han notat perquè en aquest curs més del doble d’escoles de música i dansa han tingut una davallada pel que fa al nombre d’alumnes respecte el curs passat.

Pel que fa als professors, al curs 2011-12, 19 escoles van haver de disminuir les hores de contracte de part del professorat. Enguany són 42 escoles (gairebé el 50% de les enquestades) que han reduït les hores de feina dels professors.

Una mesura més dràstica com a conseqüència de les retallades en educació és l’acomiadament de professors en els centres. El curs passat només 7 escoles es van veure obligades a reduir la plantilla mentre que aquest curs són 21 escoles (un 24% del total d’escoles enquestades) que han acomiadat professors.

Com a dada positiva, tot i les retallades en el sector, en aquest curs s’hi han matriculat més alumnes que el curs passat. Concretament, són 66 alumnes més, una xifra que experimenta un lleuger creixement respecte el curs anterior.
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del Sector