22º edició de l’escola d’estiu de la Dansa i la Música tradicionals a Esterri d’Àneu

Carrer de Festa és el nom de l’edició de 2013 del Dansàneu, l’escola d’estiu de la Dansa i la Música tradicionals que celebrarà la seva 22a edició a Esterri d’Àneu del 9 al 14 de juliol vinents sota la direcció de Jordi Rubio Serra (dansa) i Ferran Martínez (música) i amb la coordinació de Rut Martínez.

El Dansàneu d’aquest 2013 treballa a partir de dos plans que es troben, mesclen i nodreixen l’un de l’altre: el món real i el món imaginari, que traçarem gràcies a l’ajuda i experiència inestimable de Comediants durant aquests dies, en les valls pirinenques d’Àneu.

Les danses i músiques de la Catalunya Vella nascudes a la falda dels volcans de la Garrotxa seran protagonistes enguany i esdevindran més actuals que mai de la mà de Pep García. Hi sumarem la creativitat d’Álvaro de la Peña, el qual ens permetrà conèixer i experimentar aspectes encara desconeguts de la nostra dansa a partir de la investigació del gest i el moviment tradicionals.

En l’apartat de música cal destacar com a formació resident del conjunt Tornaveus, liderat pel musicòleg Jaume Ayats que treballarà aspectes de la polifonia vocal d’arrel tradicional.

A tot això, hi afegirem la dramatúrgia de carrer entesa com a eina que ajudarà la dansa i la música: les danses de seguici, els balls de capgrossos… Sobre l’ocupació de l’espai/carrer, obert i públic, versaran les classes dels ballarins Joan Serra i Jordi Rubio, ja sigui en solitari o bé en col·laboració amb Jaume Bernadet de Comediants.

El període de matriculació al Dansàneu ja ha començat i durarà fins a finals de juny. Els socis de l’ACEM tenen un preu reduït.

Més información aquí 

 

 
Categories: Notícies, Notícies ActivitatsEtiquetes: ,