L’ESMUC i el Museu de la Música organitzen unes jornades dedicades a la flauta japonesa coneguda com a shakuhachi

L’ESMUC, el Museu de la Música i l’European Shakuhachi Society organitzen del 25 al 28 de juliol unes jornades dedicades a la flauta japonesa coneguda com a shakuhachi, que comptaran amb la presència de nombrosos i reconeguts professionals d’aquest instrument tradicional japonès vinguts de tot el món. Les jornades comptaran amb xerrades, taules rodones, tallers d’iniciació per aficionats a la música i concerts oberts al públic.

L’European Summer School Barcelona 2013 constitueix la trobada més important a escala europea de músics i professionals vinculats a la música japonesa, i en concret al shakuhachi. La iniciativa comptarà entre altres amb Kaoro Kakizakai, John Kaizan Neptune, Kiku Day, Fumie Hihara i Horacio Curti, entre altres.

L’esdeveniment constituirà una immersió en les diverses facetes d’aquest instrument, a nivell d’iniciats, però també per a tots aquells que vulguin descobrir el món del shakuhachi. La resta d’activitats es vincularan a l’ensenyament d’aquest instrument, amb ponències, taules rodones i tallers d’interès per als músics.

Els concerts previstos també inclouran l’estrena mundial de cinc obres escrites per a l’ocasió per compositors catalans, britànics i nord-americans. Tota la informació sobre les jornades de shakuhachi es pot consultar a la web de l’European Summer School Barcelona 2013.


Categories: Notícies, Notícies Activitats, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , ,