El Museu de la Música dóna a conèixer la millor col·lecció de guitarres del món

El Museu de la Música ha engegat un nou projecte per donar a conèixer la seva col·lecció de guitarres, considerada pels experts la millor del món. A partir del 19 de juliol, el Museu exposa al públic una cinquantena de les 90 guitarres històriques que té en el fons. Els secrets d’aquesta col·lecció, considerada per molts la millor del món, es podran conèixer gràcies a una visita comentada coronada per un concert en què un músic interpretarà en directe peces emblemàtiques escrites per a guitarra.

La col·lecció inclou, entre d’altres, la guitarra dels Lleons, construïda cap a finals del segle XVII, i que és una de les guitarres funcionals més antigues que es conserven. Aquesta és una de les quatre guitarres històriques que Xavier Díaz-Latorre ha fet servir per a l’enregistrament de ‘La guitarra dels Lleons’, un enregistrament que el Museu de la Música llançarà en format de CD.

Entre les guitarres que exposa el Museu les més preuades són dues construïdes per Antonio de Torres, considerat l’Stradivari de la guitarra. Una d’elles, la joia de la col·lecció, és una guitarra construïda per Torres el 1859 i adquirida per Miguel Llobet el 1916, de so llegendari.

Per més información sobre la col·lecció i les visites cliqueu aquí


Categories: Notícies, Notícies Activitats, Notícies del SectorEtiquetes: , , ,