Inclusió a l’aula d’alumnes amb necessitats educatives especials a través de cançons i jocs

ProfessoraShirley Salmon
Data: Del 27 de febrer a l’ 1 de març de 2014
Horari: De 10h a 14h
LlocEscola Municipal de Música Eixample Joan Manuel Serrat de Barcelona
Duració: 12 hores
Preu: 60€ (socis ACEM i alumnes ESMUC) / 110€ (no socis)

Places exhaurides

Descripció del curs
Seguint els principis de l’educació inclusiva, les aules haurien d’incloure en una mateixa aula o grup tots els alumnes tenint en compte les seves habilitats individuals, interessos i necessitats. Des d’un punt de vista pedagògic això significa que tots els alumnes inclosos els que tenen alguna discapacitat o dificultat en l’aprenentatge toquen, aprenen i treballen conjuntament als seus respectius nivells de desenvolupament i cooperant els uns amb els altres en una mateixa tasca i/o activitat.

Jugar i escoltar cançons ofereix als nens un gran potencial creatiu que pots ser extremament beneficiós pels alumnes. Un  enfocament multi sensorial dels jocs i les cançons pot servir de punt de partida de diversitat d’activitats que involucren música, moviment, llenguatge i una àmplia selecció de materials i objectes.

Tocar i cantar pot oferir als alumnes amb necessitats especials una àmplia gama d’experiències que enforteixen el desenvolupament del nen/a. Reproduir cançons en altres idiomes o amb textos sense sentit serà la base de varies activitats que ens portaran a conèixer diferents maneres de tocar instruments amb grups d’alumnes de diferents capacitats.

La formadora: Shirley Salmon
Va estudiar musica, ciències de l’educació i té una llarga trajectòria com a professora en llars d’infants. Ha donat classes a nens i adults en grups inclusius durant 30 anys i també és professora a l’Orff-Institute de Salzburg des de 1984 a l’àrea de música i dansa i de pedagogia integradora. Actualment és directora del postgrau d’estudis avançats en educació musical i de dansa Orff-Schulwerk, fa cursos de formació a nivell nacional i internacional sobre educació inclusiva i és autora de diversos llibres i articles sobre aquesta temàtica.


 

 
Categories: Cursos, Cursos 2014