Cloenda del projecte musical SONA ESCOLA de les escoles de primària i l’escola de música d’Igualada

Els dies 29 i 30 de maig, vuit escoles igualadines oferiran quatre concerts com a cloenda del projecte pedagògic SonaEscola que l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música està duent a terme en aquestes escoles. Concretament el dijous 22 ho faran l’Escola Àuria, Escolàpies, Maristes i Emili Vallès; i el divendres 30 ho faran les escoles de l’Ateneu, Garcia Fossas, Gabriel Castellà (on a diferència de les altres escoles es du a terme el projecte Violins i Violoncels integrat, a més, en el Pla Educatiu d’Entorn d’Igualada) i Ramon Castelltort.

Des de l’octubre, l’alumnat de diferents cursos de les escoles citades: al voltant d’uns 630 alumnes, ha après a tocar —formant part d’un conjunt reduït d’alumnes i en sessions de mitja hora setmanals incloses a l’horari lectiu de lliure disposició— instruments Orff (xilòfons, metalòfons, carillons…) guitarra, piano, violí, violoncel i instruments de percussió indeterminada (bombos, tambors…) propis d’una batucada, en funció de l’opció triada per cada escola.

Per dur a terme aquest projecte, el professorat i part de l’instrumental ha estat cedit per l’escola de música, amb la voluntat d’estendre l’ensenyament musical més enllà de l’escola de música i poder arribar a l’alumnat de les escoles que hi participen.

A més de l’educació musical i artística que el projecte comporta cal valorar les capacitats que la pràctica musical en grup desenvolupa en l’alumnat a nivell de concentració, coordinació, atenció, observació, autoestima i treball en equip. Capacitats que sens dubte repercuteixen positivament en la formació integral dels alumnes.

Val a dir que donada la bona valoració de l’experiència del curs passat, de cara al proper curs, es preveu ampliar el nombre d’escoles que hi participaran a més d’ampliar l’oferta a secundària.
Categories: Notícies, Notícies ActivitatsEtiquetes: , , , , , , ,