Nou diccionari sobre les tecnologies del so i de la música

El TERMCAT ha publicat en línia el Diccionari de les tecnologies del so i de la música, que recull 247 fitxes terminològiques referents als termes més comuns de l’àmbit que necessiten conèixer tant els professionals com els estudiants d’aquestes matèries. A banda de termes que designen conceptes generals, hi ha termes d’àmbits molt específics com ara l’anàlisi i síntesi de so, l’acústica, la psicoacústica, els efectes digitals, els dispositius i el maquinari. Les fitxes contenen denominacions en català, castellà i anglès i la definició en català.

El diccionari, que ha tingut l’assessorament metodològic del TERMCAT, ha estat elaborat pel Grup de Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i l’Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra, i ha estat coordinat per Emilia Gómez Gutiérrez i Felipe Luis Navarro Valero, amb el suport també del Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent (CQUID) i el Gabinet Lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra.

Es pot accedir al diccionari des de la pàgina de la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de setanta repertoris terminològics especialitzats.
Categories: NotíciesEtiquetes: , , , , ,