La zona 2 de l’ACEM organitza el curs “Jocs rítmics i harmònics per a l’aula de música” amb Oriol Ferré

La zona 2 de l’ACEM (Província de Girona) organitza el curs de formació “Jocs rítmics i harmònics per a l’aula de música” amb el formador Oriol Ferré els dies 26 i 27 de juny de 10h a 14h a l’Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge d’Olot.

El curs, adreçat a professionals de l’educació musical,  es presenta com una oportunitat per treballar el ritme i l’harmonia amb tots els elements de què disposem en una aula de música, inclosos nosaltres mateixos.

Et pots inscriure a omplint aquest formulari fins el 20 de juny. El preu per socis ACEM és de 20€ i pels no socis 40€

Descripció del curs

Poemes, frases fetes, rimes… La musicalitat de les paraules pot ser-nos útil com a base del treball rítmic? Efectivament. És per això que el primer pilar d’aquest curs serà l’ús del llenguatge com a mitjà de desenvolupament musical. El segon pilar es basarà en les possibilitats que tenim d’emprar el propi cos com a instrument musical. I el tercer, en les possibilitats mecànico-melòdiques dels instruments musicals. Un curs pràctic i dinàmic en què veurem un munt d’exercicis que combinen aquests tres elements.

Continguts

• Materials i propostes metodològiques que combinen la veu, la percussió corporal, instruments orquestrals i instruments Orff.

• Activitats que ens permetran desenvolupar i millorar la psicomotricitat i la lateralitat.

• Recursos per treballar l’harmonia tant a nivell individual com en grup.

• “Quadres Harmònics” i “Harmonia a la Vista”, dos materials pedagògics d’Harmony-Games.

Informació pràctica: durant el curs s’entregarà un dossier de fotocòpies i el material de suport que es faci servir, com ara àudios en format mp3 i altres recursos digitals. Els participants podran dur el seu propi instrument.

El formador: Oriol Ferré Puntos

“Formador en educació musical, professor de música i inventor”

Titulat superior en Jazz i Música Moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program, imparteix cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l’educació musical: cursos i tallers sobre materials didàctics, jocs rítmics i harmònics, percussió corporal, pedagogia de grup, etc. És professor de música de l’EMM Miquel Blanch de Castellbisbal i creador de la col·lecció de materials didàctics Harmony-Games.

@oriol_ferre

@harmony_games

http://harmony-games.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Col·labora: 

 

 

 

 

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,