Trobada d’instruments Tradicionals

Lloc:  Pavelló La Corxera de Sant Feliu de Guíxols
Data: 14 d’abril de 2018
Participants: 250 músics  
Director: Marcel Casellas

La Trobada de d’instruments tradicionals i cobla es celebrarà dissabte  14 d’abril en el marc dels actes de celebració dels 25 anys de l’ACEM.

El pavelló d’esports “La Corxera” de Sant Feliu de Guíxols acollirà uns 250 músics  vinguts de 20 escoles de música de diverses poblacions catalanes per formar una multitudinària agrupació que oferirà un concert a les 16.30h.

L’encarregat de dirigir el concert serà Marcel Casellas, una de les figures principals en l’àmbit de la música d’arrel al nostre país, tant pel que fa a l’estudi i la preservació, com l’evolució i el tractament actual. Casellas va ser el fundador de l’Aula de Música Tradicional de Catalunya i actualment imparteix conferències i tallers arreu sobre la música tradicional.

L’esdeveniment serà una excusa per a mostrar la tasca que s’està duent a terme en l’ensenyament de la música tradicional i popular, tant a petits municipis com a les grans ciutats. L’acte servirà per crear un espai de convivència i intercanvi entre els diferents alumnes i per visibilitzar l’oferta formativa en l’àmbit de la música tradicional i de cobla.

Aquesta Trobada és un projecte transversal que promou el gaudi de la pràctica musical per a millorar la convivència i els valors socials. Així mateix, vol potenciar l’accés a la pràctica de la música tradicional i cobla des de les escoles de música dels municipis, fomentant la xarxa entre els diferents territoris.

La Trobada també servirà per impulsar i donar a conèixer els sons de diversos instruments de música tradicional catalana, com el sac de gemecs, el flabiol, la dolçaina, les gralles o la tenora, amb la voluntat de mostrar a alumnes de diferents procedències la diversitat i la quantitat d’instrumentistes de música tradicional que hi ha a Catalunya.

 

 
Categories: 25 aniversari, Notícies Activitats