Primer Fòrum sobre Educació musical al s.XXI: La democratització de la pràctica musical a Catalunya

EDUCACIO MUSICAL AL XXI  vol esdevenir una cita anual que congregui professionals de l’educació musical, alumni de l’ESMUC i estudiants de pedagogia en general, amb l’objectiu de compartir una jornada de coneixement, intercanvi i innovació.

El Fòrum proposarà cada curs una temàtica d’actualitat vinculada al món de l’educació musical o artística, amb l’objectiu de compartir, contrastar i debatre -aprendre, en definitiva- al voltant de les idees i els projectes presentats.

El 6 de juliol de 2018 es celebrarà  a Barcelona el primer Fòrum: La democratització de la pràctica musical a Catalunya. La jornada es dedicarà a un fenomen que en els últims 5 anys s’ha estès per molts municipis de Catalunya i que facilita que l’alumnat de primària i secundària tingui accés a la pràctica instrumental als seus llocs escolars. Per a molts d’ells és el primer –i potser l’únic- accés a l’educació musical pràctica.

Sovint, aquesta iniciativa permet formar orquestres, bandes, o combos d’estudiants a les mateixes escoles i instituts. Sovint, també, compta amb la implicació de les escoles de música o conservatoris locals, o d’altres entitats especialitzades.

Volem aprofundir en el perquè d’aquest moviment: en quins són els motius pedagògics, socials i polítics que ho promouen. Alhora, volem reunir les persones que els impulsen per compartir les condicions en que els desenvolupen: els seus objectius, les estratègies didàctiques i les fórmules organitzatives i de finançament.

Ja podeu consultar el Programa i els Ponents

Inscripcions obertes fins el 4 de juliol a través d’aquest enllaç.

 

 
Categories: Notícies, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , , , , ,