L’ACEM ha culminat els actes de celebració dels seus 25 anys d’història un concert  amb més de 5.500 músics al RCDE Stadium de Cornellà – El Prat

L’ACEM ha culminat els actes de celebració dels seus 25 anys d’història avui diumenge 10 de juny al RCDE Stadium de Cornellà-El Prat amb un concert  amb més de 5.500 músics i uns 10.000 espectadors. Entre les autoritats assistents cal destacar la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, el President del Parlament, Roger Torrent, el Diputat d’educació, Rafael Homet, juntament amb més de 25 representants d’alcaldies de tot Catalunya.

Després de realitzar 8 concerts dedicats a les diferents famílies d’instruments per tot el territori, finalment els músics de totes les disciplines s’han unit per tocar sota les ordres de Manel Camp.

L’ACEM, l’Associació Catalana d’Escoles de Música, ha posat punt final als actes de celebració del seu 25è aniversari avui diumenge 10 de juny amb un concert final que ha comptat amb la participació de més de 5.500 músics d’entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de música de tot Catalunya.

Es tracta d’un dels concerts més multitudinaris que s’hagi fet fins ara a Catalunya amb músics de totes les disciplines que durant una hora han interpretat diferents temes guiats per la batuta de Manel Camp.

El concert s’ha convertit en una gran festa de la música i ha comptat amb la participació d’un cor de 1.500 cantants, una formació de 1.200 músics de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix), una banda amb 1.500 instruments de vent, al voltant de 750 guitarristes i baixistes amb instruments tant clàssics com elèctrics, 300 percussionistes i un grup de 100 ballarins. A més, la cita també ha comptat amb una formació de 300 músics de cobla i tradicionals amb instruments tan variats com els acordions, fiscorns, flabiols, graelles, tarotes o timbals i la participació de l’ACEM Jazz Band.

El concert ha estat dirigit per Manel Camp i set directors més que s’han ocupat de dirigir les diferents formacions: Oriol Saña (Fiddle), Montse Meneses (Cor), Xavi Grau i Bernat Guàrdia (Guitarres i baixos), Albert Gumí (Banda), Marcel Casellas (Tradicional), Àngel Pereira (percussió). Iban Beltran ha estat l’encarregat de la direcció escènica i les coreografies són obra de Toni Mira, mentre que l’actriu catalana Txe Arana ha presentar l’acte. 

L’ACEM agraeix la col·laboració i l’esforç de tot l’alumnat, el professorat, directores i directors, músics, creadors, coreògraf, sonòlegs, productors i productores heu fet possible la celebració dels 25 anys de l’entitat. Un agraïment infinit per fer possible aquesta gran festa!

  

 

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies Activitats