Actes Narcisa Freixas. Inscripcions obertes per participar al concret a L’Auditori amb cors infantils de les escoles de música de Catalunya

El Departament d’Ensenyament preveu organitzar, en col·laboració amb l’ACEM, l’ACCAT i l’EMIPAC, un gran concert a L’Auditori de Barcelona en commemoració del 160 aniversari del naixement de la compositora i pedagoga catalana Narcisa Freixas (1859-1926). Afortunadament, com bé sabeu, el país compta amb un gran nombre d’agrupacions corals infantils que fan una tasca encomiable de formació de nous músics i de difusió del repertori coral català. Per això, l’esdeveniment consta d’un aplec multitudinari de cors infantils de les escoles de música de Catalunya que interpretaran conjuntament una selecció de cançons d’aquesta compositora en un recinte emblemàtic de la capital catalana, com és L’Auditori, amb la presència de dues cobles i la direcció d’un professional de prestigi.

El concert a L’Auditori se celebrarà el dissabte 13 d’abril de 2019 a la sala Pau Casals i atès que l’equipament té  un aforament limitat hem de tenir en compte que la participació dels cors a l’esdeveniment vindrà determinada per l’ordre d’inscripció al mateix. Us animem, doncs, que les escoles que hi vulgueu prendre part empleneu el formulari d’inscripció per formalitzar-la fins el 26 d’octubre de 2018. 

També aprofitem per informar-vos que durant el curs 2018-2019 el Departament d’Ensenyament ha organitzat un programa d’esdeveniments a l’entorn de la figura de Narcisa Freixas per tal de recuperar el seu llegat pedagògic i difondre la seva obra artística. Les convocatòries són les següents:

– Jornada musicològica centrada en la compositora al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (28 de setembre de 2018);

– Premi d’interpretació Narcisa Freixas adreçat a alumnes d’escoles de música i conservatoris (inicis de 2019). 

Com a acte de cloenda de l’any Narcisa Freixas se celebrarà l’esmentat concert de cors infantils a L’Auditori, acte del qual també participaran els guanyadors de l’esmentat premi d’interpretació. 

 

 

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , , , , , , ,