El 30 de setembre s’acaba el termini d’inscripció al curs de direcció coral de Barcelona que organitza la FCEC

XXVII CURS DE DIRECCIÓ CORAL 2018- 2019 a Barcelona

DATES DEL CURS                                
Dissabtes:                                                    
27 d’octubre de 2018                                 
1 de desembre de 2018                  
12 de gener de 2019                                                 
9 de febrer de 2019                                                  
9 de març de 2019
Cap de setmana: 6 i 7 d’abril de 2019
                                                        

HORARI 
 dissabtes de 10:00 a 14:30 i de 16:00 a 20:30
 diumenge de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00
                                                                        
En les sessions dels 6 dissabtes es treballaran les matèries troncals del curs (tècnica de direcció, pràctiques de direcció, percepció auditiva, formació vocal, formació corporal i cant comú) i activitats complementàries (conferència, anàlisi, assaig obert…). El cap de setmana es destinarà a la Màster Class i al concert final.

Cant comú: En el cant comú es treballarà l’obra Chichester Psalms, de Leonard Bernstein, i números corals de West Side Story, que s’interpretaran al concert final. Al concert també s’interpretaran altres obres treballades pels alumnes durant el curs. 

MATÈRIES TRONCALS:

Sessions de direcció: Representen el nucli del curs quant a continguts i dedicació horària. S’hi treballen tres aspectes bàsics: tècnica de direcciópedagogia de l’assaig i pràctiques de direcció. Professors: Pere Lluís BioscaElisenda Carrasco i Jordi Lluch.

Sessions de veu: Coneixement i treball de la veu, es centrarà en recursos i exercicis concrets per al treball vocal en grup, i treballar des del punt de vista tècnic el repertori del curs. Professor: Salvador Parron

Sessions de treball corporal: Es treballarà amb un professor especialitzat la consciència i actitud corporals, la motricitat i els aspectes comunicatius que s’hi relacionen. Sessions orientades a donar eines a l’alumne per a controlar/expressar els moviments i la pròpia postura corporal, aspectes tots ells de gran importància en la figura del director. Professora: Mercè Baiget

Assaig Obert / Conferència: Aquesta activitat constarà d’un assaig obert/conferència amb torn de preguntes. Serà amb el Cor Anton Bruckner, directora: Júlia Sesé.

Masterclass i sessió amb cor pilot: Consisteix en una única sessió a càrrec d’un director/a d’experiència contrastada, tant en el vessant interpretatiu com en el pedagògic, i amb la presència d’un cor pilot solvent. Activitat destinada als alumnes de nivell més avançat. La resta hi assistiran en qualitat d’oients. Director: Xavier Pastrana

Sessions de sensibilització i percepció auditiva: Sessions pràctiques on es treballen les capacitats d’anàlisi i síntesi auditives en qualsevol dels nivells: rítmic, melòdic i harmònic. Professor: Josep Baucells

Sessions d’anàlisi: A càrrec dels professors de direcció, l’objectiu d’aquestes sessions és proporcionar eines a l’alumne per a l’estudicomprensióaprofundimentinteriorització i abordatge pràctic del repertori proposat. Professors: Pere Lluís Biosca, Elisenda Carrasco i Jordi Lluch.

PROFESSORS:  Professors: Pere Lluís Biosca, Elisenda Carrasco i Jordi Lluch. / Professors convidats: Salvador Parron, Mercè Baiget, Josep Baucells (i d’altres per confirmar)

NIVELLS:  A, B i C  
Possibilitat d’assistir com ALUMNE OIENT a les sessions del curs

TROBARÀS TOTA LA INFORMACIÓ Ahttp://www.fcec.cat/noticies/cursos1819/cursos.htm

INSCRIPCIONSLes places són limitades i el termini d’inscripció acabarà el 30 de setembre de 2018. 

 

 
Categories: Notícies, Notícies del SectorEtiquetes: , , , , , , ,