Cercles de percussió. Construint comunitat més que no pas audiències

Formador: Pau Gimeno
Data: 24 de novembre de 2018
Horari: Dissabte de 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h.
LlocEscola Municipal de Música de Sitges
Duració: 8 hores
Preu: 40€ socis i alumnes ESMUC / 80€ no socis.
Places: 30

Inscripcions obertes a través d’aquest formulari 

Descripció del curs

Construir Comunitats o audiències?

Els Cercles de Percussió presenten un escenari en què treballar l’objectiu de pertànyer a la comunitat. La música com a element quotidià afavoreix les connexions de qui es reuneix per tocar plegats i, els instruments de percussió són uns molt bons aliats. Participar en un cercle de percussió és una oportunitat d’aprendre música de manera diferent a com s’entén la transmissió de coneixements. Aquesta activitat iguala els participants superant la separació entre l’intèrpret i el públic. Aquest curs presentarà les idees fonamentals per organitzar una activitat: distribució dels instruments, funció i recursos de la persona que facilita i les eines bàsiques per procurar a tots els participants el seu espai d’expressió musical sense el requeriment d’una experiència prèvia.

Es demana als assistents que portin 3 instruments de percussió petita: un de fusta, un shaker i un de metall (esquella). 

El formador: Pau Gimeno

Professor de percussió (CSMM de Barcelona) i musicoterapeuta (Universitat Ramon Llull). Des de fa 15 anys treballa com a musicoterapeuta fent sessions de musicoteràpia amb persones afectades per un trastorn mental greu al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. Simultàniament és professor a l’Escola Municipal de Música de la Garriga i a la Facultat de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Actualment investiga la funció de la música com a font de benestar i la construcció d’espais comunitaris mitjançant els cercles de percussió. Doctorand a la facultat de pedagogia de la UB al programa educació i Societat.

 

 

 

 

 
Categories: Cursos