Fiddelitzem-nos 2017. Tallers formatius per al professorat de corda fregada

El 2018 es durà a terme el III Fiddle Congress a Barcelona del que se n’han celebrat dues edicions bianuals amb la partipació de més de 500 nens i nenes d’escoles de música de Catalunya i més de 250 professionals. El Fiddle Congress s’ha materialitzat en una creixent activitat musical en corda fregada moderna, rock, jazz o música tradicional que posiciona Barcelona i Catalunya com a referent a nivell internacional.

Més enllà d’aquesta organització biennal del congrés, des de l’Escola Superior de Música de Catalunya es vol mantenir una formació continuada en la disciplina fiddle, i és per això que l’any que no es realitza el Fiddle Congress  es reprèn el programa Fiddelitzem-nos amb tallers intensius de cap de setmana adreçats a músics de totes les edats i nivells.

Els ingredients clau en són l’aprenentatge de la improvisació, aprendre a acompanyar i incorporar recursos d’articulació moderna i tradicional com el chop o l’slap.

 

Calendari:
La primera activitat programada són unes jornades de formació general, els dies 18 i 19 de febrer del 2017.

Destinataris:
Professorat de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix) d’escoles de música i músics professionals interessats en músiques improvisades tals com el jazz, el Rock, el Pop i músiques de tradició.

Professorat:
Apel·les Carod, Casey Driessen, Fiona Monbet, Oriol Saña i AUPAquartet (Asier
Suberbiola, Pere Nolasc, Felipe Escalada, Martin Melendez)

Preu:
General: 90€
Socis ACEM, alumni, estudiants i professorat Esmuc: 70€

Inscriu-te clicant aquí

Contacte per la matriculació per si hagués problemes:
Maria Franch Batllori 
maria.franch@esmuc.cat
 

Video promocional:

https://www.youtube.com/watch?v=Au2pe40dSoU&feature=youtu.be

 

Contingut del taller:
Les orientacions s’englobaran al voltant d’una visió més holística directament enfocada a poder entendre, tocar, arranjar i/o compondre música dins d’aquests àmbits. Busquem complementar la antiga visió de l’intèrpret que
només toca i contribuir a generar un perfil de músic més complert i que sigui autosuficient per a encarar els reptes artístics del segle XXI.

Principalment es podria resumir en diversos aspectes tals com estendre ponts entre la música culta i la popular, aprofundir en la comprensió del llenguatge del jazz i la música moderna en treball articulat al voltant de la improvisació, educació de l’oïda i evidentment pràctica instrumental.

Fiddelitzem-nos vol ajudar als professionals de la docència a treballar estratègies per augmentar la motivació a l’aula, i n’és un aspecte clau poder tocar la música que escoltem fora de l’àmbit acadèmic, per tal que l’alumne generi versions o covers de la música que escolta habitualment, i que sigui així un estímul per a l’estudi i les ganes de superar les dificultats tècniques.

 

 
Categories: Notícies, Notícies ACEM, Notícies Activitats